4 PORTIONER

4 zucchini
1 vitlöksklyfta
olivolja

Valnötssås:
50 g pinjenötter
150 g valnötter
1 klyfta vitlök
25 gram pecorino
2 msk olivolja
3 dl mandelmjölk
flingsalt
svartpeppar från kvarn 

Garnering:
25 g pecorinoost
50 g valnötter
50 g pinjenötter
basilika

  1. Svarva zucchinin i en grönsakssvarv eller använd potatisskalare för tagliatelle.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  3. Koka upp mjölken.
  4. Mixa pinjenötter, valnötter, vitlök, pecorino, olivolja, varm mjölk, salt och peppar i en hushållsmixer.
  5. Snabbfräs zucchini med riven vitlök i lite olivolja. Den ska fortfarande känna krispig.
  6. Blanda valnötsåsen med zucchinin.
  7. Servera med riven pecorino och garnera med pinjenötter, krossade valnötter och basilika.