4 PORTIONER

600 g zucchini, grovt riven

6 kvistar bladpersilja

6 salladslökar, tunt skivade

2 ägg

1 dl vetemjöl

flingsalt

svartpeppar från kvarn

 kokosolja till stekning 

1 pkt halloumiost 

Tahiniyoghurt

2 dl grekisk yoghurt

2 msk tahini

flingsalt

svartpeppar från kvarn

en nypa rökt paprikapulver

Sallad

1 granatäpple

1 knippe bladpersilja

1 gurka

2 avokado

  1. Blanda zucchini med hackad persilja, salladslök, ägg och vetemjöl. Krydda med svartpeppar.
  2. Blanda yoghurt och tahini med salt, svartpeppar och paprikapulver.
  3. Skala gurkan, ta ur kärnhuset, tärna den och lägg i en skål. Tärna avokadon. Lägg i persiljebladen. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda samman salladen.
  4. Stek zucchini som plättar i kokosolja och salta. Stek halloumiosten.
  5. Lägg upp fritters, halloumi och sallad och lägg en klick yoghurt på tallriken, strö över rökt paprikapulver. Servera snarast.

Taggar  freshfoodie granatäpple halloumi leilas supermat supermat vegetarisk Zucchini