Leila Lindholm började sin kockkarriär med utbildning till kock på en av Stockholms restaurangskolor. Hennes första jobb var hos Nils-Emil Ahlin på Wärdshuset Ulla Winbladh där hos fick lära sig av de bästa. Sida vid sida med legendarer som Karin Chädström (Tore Wretmans kallskänks chef från tiden på Operakällaren) och Nils-Emils vapendragare Mats Öhrn lärde hon sig snabbt grunderna till det Svenska köket. Därefter fortsatte hon hos Fredrik Eriksson (dåvarande europamästare i matlagning) på hans klassiska skärgårdskrog på Fjäderholmarna i Stockholms inlopp.
Vid 21 års ålder flyttade Leila till New York och tog anställning av Marcus Samuelsson på då 3 stjärniga Aquavit i midtown Manhattan. Väl där lärde hon sig matlagningen ädla konst och arbetade i både den kalla och varma köket. De långa och många dagar i köket var fyllda av äventyr och utvecklingskurvan var snabb med gästspel på Waldorf Astoria, FN huset och i Napa Valley San Francisco.
"Jag startade min karriär tidigt i farmors och mormors kök. De lärde mig tjusningen av att kunna laga sin egen mat och baka ljuvliga bakverk. Det var rätt och slätt i köket som jag hängde under hela min uppväxt, så restaurangskola och utbildning till kock kändes självklar eftersom det aldrig rådig någon tvekan om min passion för att äta gott. Jag insåg tidigt att det bästa sättet att bli garanterad god mat i resten av livet var att lära sig laga den själv.”
Väl åter i Sverige fortsatte restaurangkarriären på Operakällaren och Fredsgatan 12. Hon var med under uppstarten av SMAK hos Melker Andersson och startade sitt första egna bolag 1999.
Första teveframträdandet skedde i samband med hennes utmärkelse till årets Wilhelmina (årets kvinnliga kock) 1999 och 2004 började Leila leverera enkla, snabba och goda middagstips i TV4’s Nyhetsmorgon. Det han bli över hundra tips riktade till både den ”som egentligen inte kan laga mat”, den som har tidsbrist och till den som behövde inspiration till att liva upp vardagsmaten. Leila’s idé och matlagningsfilosofi har alltid varit att göra maten lättillgänglig, enkel och vacker.
"Mat ska tilltala alla våra sinnen. Den ska vara vacker att se på men okomplicerad att laga. Det är de spännande smakkombinationerna som är upplevelsen men man ska inte underskatta intrycken runt omkring. Som hur den serveras, vart den serveras, doften, miljön man befinner sig i”

LEILAS BÖCKER
LEILA PÅ TV
TIME LINE FOR LEILA
LEILA’S GENERAL STORE
Idag driver Leila tre stycken Leila’s General Store och en digital e-handel www.leilasgeneralstore.com
Leila’s General Store’s produkter finns även hos återförsäljare runtom i landet.
