Cityguide Paris

Varje gång jag kommer till Paris så slås jag av stadens pampighet. Man kan verkligen känna historiens vingslag. Samtidigt som staden är vacker så är den också hård för många av dess invånare. Maten i Paris blir man dock aldrig besviken på och jag älskar att besöka stadens klassiska restauranger och brasserier. Många av favoriterna har funnits med i alla tider och med det menar jag så långt tillbaka som till 1800talet. Men det finns förstås även fantastiska nya , trendiga restauranger som är fulla av inspiration för en som älskar både mat och inredning!

Som i alla storstäder gäller det att tänka igenom sin färdplan innan man reser och se till att boka de restauranger man känner för att prova. Jag brukar boka på nätet. Boendet är förstås viktigt för att få en härlig helhetsupplevelse. Jag har några tips med i guiden på mina favoriter men jag föreslår att man utgår ifrån det område man är mest sugen på att bo i. Jag rekommenderar Marais, St Germain och första arr. Vill man ha party så är Pigalle fyllt av klubbar och uteställen. I Sacrecour är det väldigt turistigt och det kan vara värt att känna till.

Hur spenderar man då tiden i denna vackra stad? Jo, det första jag brukar göra efter jag anlänt är att styra kosan mot ett härligt franskt brasserie och avnjuta ostron och den fantastiska franska kokkonsten. Mina favoriter är Steak frites med en bearnaise sås som är tillagad till perfektion. Jag har flera tips på restauranger ypperliga för denna angelägenhet längre ner i guiden.

Paris är ståtligt och vackert fyllt av kultur, museer och utställningar. Det finns gott om vackra promenader som längst med Seine och Champ Elysse. Shoppingen är rolig men jag åker hit för maten och uppleva det franska matkulturarvet när det är som bäst.

Några tips på vägen… infrastrukturen är inte alltid på topp. Åka tunnelbana går nog snabbast om den bara fungerar som vanligt och det inte pågår någon form av strejk. Ladda ner UBER som är det i särklass enklaste och snabbaste sättet att ta sig till och från restaurangbesöken. I appen kan du enkelt se exakt vart bilen befinner sig och färdplanen med en beräkning på hur lång tid din resa kommer att ta.

Translate