In Hemma hos mig, Inredning, inredningsbok, Inspiration!, Just nu, Magi!, Mitt team, Roligt, Tips, Ulrika Magnusson, Uncategorized, Welcome Home

I fredags landade en rykande färsk bok på min dörrmatta. Det var ett förhandsexemplar av Welcome Home, inredningsboken som är mitt senaste projekt. Ända sedan jag var liten har jag ägnat mig åt att arrangera prylarna i mitt hem. Jag har också alltid varit av den sorten att jag hellre tillbringar tiden i inredningsaffärer än i klädbutiker. Inredning är helt enkelt mitt största intresse vid sidan av maten så att göra den här boken är lite av en dröm som gått i uppfyllelse. Tänkt bjuda på en sneak peek av boken som kommer ut i butik den 1 oktober …20130922-235029.jpg

För mig är det viktigt att trivas i mitt hem – det har en inverkan på livet som är större än man tror. Målet har alltid varit att vakna upp i en inspirerande och trivsam miljö och liksom känna ”yes, tänk att jag bor här”. Och jag älskar vackra saker och är en riktig sakletare. Att fylla hemmet med saker som man älskar ger det karaktär. Speciellt svag är jag för gamla prylar – föremål som är äldre har personlighet och berättar en historia. Saker som har en själ. Det är de prylarna som skapar ett levande hem. När jag köper något till mitt hem är anledningen först och främst att jag älskar just den prylen. Sedan ser jag till att den hittar sin plats i huset.

I Ulrika Magnusson har jag hittat min likasinnade. Vi har känt varandra länge och samarbetat i många år med att skapa magiska miljöer, världar och scenografier. För oss är det lika mycket en passion som ett yrke. När jag och Ulrika gör saker tillsammans skapas magi. Det är precis som när vissa smaker möts i matlagningen. Det är kombinationen som lyfter det hela till en helt egen nivå.

20130922-235133.jpg

Vi är båda specialister på att syna miljöer i sömmarna när vi är ute och reser, ser på film och läser böcker. Vi inspireras av allt från franska brasserier till engelsk sockersöt cottage-stil, amerikansk östkust och sköna beach houses. Sedan blandar vi friskt stilar och formspråk och utgår i princip alltid från ett tema när vi bygger våra miljöer. Det kan vara allt från ”italiensk glasskiosk i femtiotalsstil” till ett rum från en Woody Allen-film. Vi leker oss fram och tar inte uppgiften på så blodigt allvar. Det är det som skapar liv och lustfyllda miljöer.

20130922-235139.jpg20130922-235109.jpg20130922-235116.jpg

Vår gemensamma passion för inredning och de många frågor vi fått kring
de miljöer vi byggt upp är bakgrunden till att den här boken blivit till.
När vi bestämde oss för att göra den tror jag inte att någon av oss riktigt förstod vilket gigantiskt projekt det skulle bli. Boken har vuxit fram under fyra års tid, och detaljer har stötts och blötts åtskilliga gånger. Nästan alla bilder är fotograferade i våra egna hem eller i mina inspelningsmiljöer. Allt är på riktigt, och det är därför boken också har fått ta sin tid. Det är som en riktigt god deg – jäser den länge och långsamt utvecklas smakerna och man får ett mycket godare bröd. 20130922-235123.jpg

Vi ser det som en praktisk inredningsbok som du kan använda precis som en receptbok, där vi presenterar våra idéer, rum för rum.

Vår ambition är att du som läsare ska få konkreta tips så att du kan skapa miljöer såsom dem i boken, eller överföra knepen på din alldeles egen stil. Vi vill helt enkelt dela med oss av våra genvägar och ge dig verktygen och knepen för hur du genom att blanda olika klassiska stilar med modern funktion kan skapa en tidlös bas och samtidigt ge ditt hem det där lilla extra – ytterligare en dimension som gör det riktigt trivsamt.

20130922-235147.jpg

Här kan du få svar på hur du till exempel inreder knepiga rum, hur du planerar ett lättarbetat kök och hur du enkelt skapar trivsel och funktion i ett vardagsrum. Vi visar hur vi arbetar med ljussättning, hur du kan skapa en spännande tavelvägg eller lyfta ditt hem med färg och textil. Det mesta klarar du faktiskt själv, utan att vara utbildad hantverkare.

Längst bak i boken hittar du också de butiker och nätbutiker som vi alltid återkommer till i vårt arbete med att bygga vackra, harmoniska och kul miljöer – som privatpersoner, som stylister och framför allt som obotliga inredningsälskare.

20130922-235101.jpg

Formatet är större än mina tidigare böcker, detta är en coffe-table-bok du kommer kunna ha mycket nytta av även i praktiken. En handbok i hur du inreder ditt hem sprängfylld med smarta tips och idéer. Du kan redan du beställa boken hos nätbokhandlare till kanonpris till ett alldeles för lågt pris och kommer från och med slutet på denna veckan kunna köpa den signerad i min butik.

 

 

 

 

 

20130923-001338.jpg

20130923-001346.jpg

20130923-001354.jpg

20130923-001400.jpg

20130923-001408.jpg

20130923-001416.jpg

20130923-001423.jpg

20130923-001441.jpg

Showing 13 comments
 • Lena
  Svara

  Ser så trevlig ut boken, längtar till att få köpa den!!

  • RoseMarie Hagberg
   Svara

   Jag har verkligen fått en knuff i ryggen av dig. Förr var jag så rädd att jag inte kunde. Du har fått mig att våga tro på att jag KAN! Tusen tack!!!

   • leila
    Svara

    Tack <3 Kram till dig! Girlpower 😉

 • VisitCarolina
  Svara

  Allt set väldigt fint ut. Bra jobbat! 🙂

 • Marie
  Svara

  Vad kul med en inredningsbok… Grattis!
  Det ser verkligen fin ut, måste ta mig närmare titt på den 🙂

  Ha en fortsatt fin höstvecka!
  Marie

 • Svara

  Har beställt den..Men nu ser jag att du kommer sälja den signerad i din webbbutik så jag får nog beställa en till = ). Kan tänka mig att denna bok kan vara en mycket uppskattad present så perfket att ha en liggande!

 • Camilla
  Svara

  Den här boken vill jag ha! Du har så underbart fint hem! Jag vill även tillägga att jag älskar dig och dina bakverk. Jag älskar bakning och du är min absoluta förebild i bakningen!

 • Jennie
  Svara

  Nu ligger snart din härliga och inspirerande bok i min postlåda. En present till mig själv:) ska bli den perfekta läsning med jag ammar våran tredje lilla flicka. Underbart att få läsa mer av din skapar glädje.

  Gjort dina cup cakes idag som ska serveras imorgon på 26 årsdag 🙂

  Tack för allt <3

  • leila
   Svara

   Härligt att höra! Hoppas att du gillar den <3

 • Kajsa
  Svara

  Denna bok har jag önskat mig i julklapp nu! Och kommer nog ge bort den i julklapp också! Längtar!

 • Viola
  Svara

  Detta får bli min önskeklapp i år! Tack för den glädje o kärlek du sprider! God jul o gott nytt år!

pingbacks / trackbacks
 • […] pärmar, tjockt matt papper och ett inkluderat bokmärke. På Leilas blogg kan ni se en liten sneak peak ur boken. Jag blir sugen på att äga boken själv, för till skillnad från många andra coffee […]

 • […] startade hon också Leilas General Store där man kan köpa tillbehör till köket, och nu kommer Welcome Home, inredningsboken som är det senaste av hennes projekt. På hennes blogg kan man idag läsa om […]

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate