In New York Restaurang

Balthazar New York

 

Här samlas en salig blandning av celebriteter, fat cats, beniga modeller och hippa europer. Och så lite vanligt folk förstås. Restaurangen kunde likaväl legat i Frankrike om man inte visste bättre, bortsett från att servicepersonalen inte är så antika som de brukar vara i Paris. Inredningen är otroligt genomtänkt och rejält patinerad så man får lätt intrycket att restaurangen skulle ha legat där i hundra år. Maten, vinet och stämningen är toppen men det är svårt att få bord och volymen är riktigt hög på kvällstid så vill man äta i någorlunda frid samt veta att man får bord utan att boka är det ett ganska så säkert kort att smita dit vid fyratiden på eftermiddagen. Det Parisianska brasseriet ägs och drivs av restauratören Keith MacNally som varit aktiv i  New Yorks restaurang scen sedan 80talet. Han har idag ett restaurangimperium som består av Odeon (Tribeca), Cafe Luxembourg (Upper west side), Lucky Strike (Soho), Nell’s (Meatpacking), Pravda (Soho), Pastis (Meatpacking), Morandi (West Village), Minetta Tavern (West Village), och Cherche Midi (Lower East Side).

Balthazar Restaurant

80 Spring Street
NY 100 12
Tel. 212-965-1414
www.balthazarny.com

Här samlas en salig blandning av celebriteter, fat cats, beniga modeller och hippa europer. Och så lite vanligt folk förstås. Restaurangen kunde likaväl legat i Frankrike om man inte visste bättre, bortsett från att servicepersonalen inte är så antika som de brukar vara i Paris.
Balthazar New York
Balthazar New York
Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »

FROM MY KITCHEN TO YOUR INBOX

- Be the first to know -

Tack!