Här samlas en salig blandning av celebriteter, fat cats, beniga modeller och hippa europer. Och så lite vanligt folk förstås. Restaurangen kunde likaväl legat i Frankrike om man inte visste bättre, bortsett från att servicepersonalen inte är så antika som de brukar vara i Paris. Inredningen är otroligt genomtänkt och rejält patinerad så man får lätt intrycket att restaurangen skulle ha legat där i hundra år. Maten, vinet och stämningen är toppen men det är svårt att få bord och volymen är riktigt hög på kvällstid så vill man äta i någorlunda frid samt veta att man får bord utan att boka är det ett ganska så säkert kort att smita dit vid fyratiden på eftermiddagen. Det Parisianska brasseriet ägs och drivs av restauratören Keith MacNally som varit aktiv i New Yorks restaurang scen sedan 80talet. Han har idag ett restaurangimperium som består av Odeon (Tribeca), Cafe Luxembourg (Upper west side), Lucky Strike (Soho), Nell’s (Meatpacking), Pravda (Soho), Pastis (Meatpacking), Morandi (West Village), Minetta Tavern (West Village), och Cherche Midi (Lower East Side).
Balthazar Restaurant
80 Spring Street
NY 100 12
Tel. 212-965-1414
www.balthazarny.com