In Bakom kulisserna, Hemma hos mig, Mammalivet, Uncategorized

Igår hade vi barndop här hemma och ett riktigt tårtkalas. Olivia har hunnit bli 6 månader (på dagen idag) och kräver mer och mer uppmärksamhet vilket bl.a. märks på att jag inte riktigt hinner uppdatera bloggen så ofta numera… Senaste veckan har bestått av Stockholmsbesök, Walters första Skansenupplevelse, nationaldagsfirande och barndop. Här får ni i alla fall ett smakprov på senaste tiden i bilder…

20130610-215459.jpg

Den här dopklänningen har funnits i vår familj i generationer. Min mormors mor Dagmar sydde den och både min mamma och moster är döpta i den på 50-talet. Sedan är alla vi alla flickor döpta i den och nu är även Olivia döpt i den! Mamma fick 4 döttrar och min moster 3 så vi är en tjejliga som heter duga…

20130610-215508.jpg

När jag la ut bilden på den här gräddtårta på Instagram så började frågorna hagla om vad jag har på sidorna av tårtan…. Det är en enkel gräddtårta fylld med hemkokt vaniljkräm och färska bär som jag mosat med lite socker. Grädden har jag vispat ganska så löst och sedan bara brett på den med en palett.

20130610-215525.jpg

Häromdan njut jag av att sommaren äntligen är här med min lilla prinsessa på en filt i trädgården… ljuvligt!

20130610-215552.jpg

Nationaldagen firades med en riktig klassiker. Matjes som serveras med brynt smör, gräddfil, rödlök, gräslök, dill, knäcke, smör, cheddar och färskpotatis. Mmmmm…

20130610-215609.jpg

Walter ÄLSKADE de roliga bilarna som man fick köra en liten stund om man stoppade i en guldpeng bredvid ratten. Han körde samtliga fordon… innan vi lyckades övertyga honom om att gå vidare till lilla Skansen…

20130610-215648.jpg

Showing 3 comments
 • Svara

  Ibland är enklast verkligen godast, och tårtan ser helt fantastisk ut! 🙂 Stort grattis dessutom till stora tjejen på hennes dopdag! 🙂

 • Svara

  Ibland är enklast verkligen godast, och tårtan ser helt fantastisk ut! 🙂 Stort grattis dessutom till stora tjejen på hennes dopdag! 🙂

 • Design by Tornblad
  Svara

  Jag gjorde din jordgubbstårta till Midsommar och den blev en succé! Första gången jag gjort tårta med egna bottnar och hemmagjord vaniljsås! Vilken skillnad! Tack för recept!

  Kram Malin
  PS Silikonredskapen är ju bara helt underbara att jobba med!!!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate