In Interior

I min roliga inredningsbok Welcome Home hittar man massor av roliga tips för barnrummet. Här snickrar jag och min medförfattare ihop en ”sängkoja till Walter rum. Den har han vuxit ur nu men den var sååå söt när det begav sig och han älskade att ligga lite skyddat och ombonat under sin sänghimmel.

Bygg en sänkoja

En juniorsäng gör övergången mellan spjäl- och vuxensäng lättare. För att öka tryggheten och samtidigt göra sängen till en mysig koja, som man kan leka i dagtid, har vi låtit sy en sänghimmel. Ett rutigt foder mot det randiga yttertyget ger ett gediget intryck och ett vackert fall. Sängen har också fått en kjol som döljer plastlådor med lego och andra leksaker. Sängkjolen, som har motveck i hörnen och mitt på framsidan sitter fast med kardborreband, kan lätt tas bort om den behöver tvättas.

Så här syr du sängkjolen: Mät upp två kortsidor och en långsida, lägg till ca 10 cm på varje kortsida som går in bakom sängen och ca 6 cm runt om för fåll och sömsmån. Lägg även till 40 cm tyg per ”motveck” – två i hörnen och ett mitt fram på sängkjolen. Fålla tyget runt om. Mät ut och nåla motvecken. Sy därefter fast kardborrebandet.

Och tältet: Mät upp hur långt tältet ska vara. Sy ihop övertyg och foder med rätsidorna mot varandra och vänd. Sy därefter ihop längderna ca 6 cm ner så det bildas ett ”rynkhuvud” när du hänger upp tältet.

Så här bygger du sängkojan:
Bygg en sängkoja

 1. Låt en smed tillverka flaggan och konstruktionen som håller upp tältet över sängen.

2. Kardborrebandet skjuter du fast med en häftpistol runt kortsidor och framsidan av sängen.

3. Sedan sätter du fast sängkjolen, som också försetts med kardborreband. 4. Flaggan är pricken över i:et!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate