Sugen på en enkel dessert att kunna svänga ihop i ett nafs när andan faller på? Då är kanske detta något för dig. Jag serverar den till vaniljglass eller som topping på rostad sockerkaka med kokos (vänder skivad sockerkaka i stekpannan) …. Fullkomligt livsfarlig.
Choklad fudge (to-die-for)
100 g smör
1 dl ljus sirap
1 dl råsocker
4 msk kakao (Valrhrona)
1 vaniljstång
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
- Mät upp allt i en tjockbottnad kastrull.
- Låt allt koka upp, låt det sen koka sakta i ca 20- 25 min beroende på hur hård fudge du önskar.
Tips! Du kan med fördel göra denna fudge i förväg och sen bara värma på.
Det är även väldigt gott att tillsätta rivet apelsinskal i receptet.
Idag tipsade jag om världens snabbast fudge på min blogg, den borde du testa,skriver receptet nedan om du är sugen, tror som du på att dela. Stor kram!
Chocolate Mint Fudge
ca 30 bitar
400 g Marabou Mint Krokant
1 burk sötad kondenserad mjölk
Gör så här
Klä en form cirka 18 x 25 cm med bakplåtspapper. Förbered ett vattenbad (en gryta med vatten, ovanpå ställer du en bunke som leder värme). Finhacka chokladen. Häll i den och den kondenserade mjölken i bunken över vattenbadet. Smält samman, det ska bara precis smälta samman, mintkrokantbitarna ska inte smälta. Häll upp i den förberedda formen, låtstelna i kylskåp. Skär i bitar. Förvaras i kylskåp.
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
Detta måste jag prova!
Yummmi
Har aldrig lagat fudge själv tidigare. vore både kul och gott att prova på!
Hej Leila, Jag har precis beställt lite av dina emaljerade kastruller. Jag har tänkt göra det länge, men nu bestämde jag mig. Igår var jag upp till min mammas hus och tömde huset på resten för att sedan lämna över nycklarna till ny ägare. Det fick mig att tänka på min barndom, när jag på somrarna besökte min mammas moster i Tyskland. Hon hade den här typen av emaljerade kastruller och tillbringare. Varje morgon skulle man gå ner till mjölkhandlaren som kom med bil till huset för att leverera mjölk. Då hade jag en sådan 1 liters gul tillbringare för att hämta ”ein halben liter milch und ein achtel liter sahne” – en halv liter mjölk och en 8-dels liter grädde som skulle blandas så att mjölken var riktigt god. Jag ser fram mot att få dina kastruller och tillbringare. Jag hara för avsikt att ge tre stycken till min son i julklapp. Tack även för dina fantastiska program om mat och bakning.
Titta gärna in på min blogg för att se vad jag gör av min fritid.
Med vänlig hälsning och Gud Jul och Gott Nytt År önskar jag dig och din familj.
Christl Richter-Frohm
Tack! God jul <3
Låter underbart gott! Jag har aldrig provat att göra fudge, men det är definitivt på min att-göra-lista. 🙂
Din fudge är helt underbar, och till sockerkaka är den som du säger-livsfarlig!