Cityguide Miami

South beach

Miami South Beach är halvön som bjuder på fantastiska restauranger, hotell, milslång sandstrand, shopping, nattliv och mycket mer. Här kan man enkelt spendera några dagar och njuta av solen, shopping och fantastisk mat. Men gör inte misstaget att enbart fastna på de turistiska gatorna Ocean Drive och Lincoln Road. Det finns mer att se för den som vågar sig utanför dem.  

Jag älskar att springa eller gå längs med den anlagda strandpromenaden som slingrar sig ner till Ocean drive ända från 50:e gatan. Bäst är att göra det i soluppgången när staden väcks till liv, och det brukar ju inte vara något problem med tanke på att man är ruggigt morgonpigg när man flugit från Sverige (vi ligger 6 timmar före). Hela sträckan är späckad med hotell som är relativt nyetablerade. Mina favoriter tipsar jag om i guiden.

Miami är staden som aldrig sover och en stad som är fylld av restauranger och nattklubbar. Man kan till en börjar tycka att det känns väldigt lugnt på gatorna. Nästan lite ödsligt vid vissa tidpunkter men under ytan kokar och pulserar det av krogliv och nattklubbsliv. I Miami spelar några världens mest berömda dj’s regelbundet på festivaler och klubbar.

I Miami hittar man fantastiska krogar som drivs av världens kock-elit. Man kan väl i princip säga att de flesta kända restaurangkoncept har en filial här. Mr. Chow, The Dutch och Katsuya. Närheten till Karibien och latin Amerika är märkbar och en stor mängd av invånarena är latinos och spansktalande. Klimatet är som i karibien även om jag tycker att min personliga erfarenhet är att Miami ofta bjuder på ostadigt och  lite lurigt väder som är svårt att förutspå. Vinden kan man iallafall ofta räkna med och även om stranden är lång och vidsträckt så är den inte speciellt barnvänlig då det bitvis kan vara mycket strömt i vattnet och det kan vara lätt att sugas ut av strömmarna. Jag badar oftast i hotellpoolen och kanske helst ligger och solar på stranden med en god bok i handen. Självklart bjuder Miami på mycket underhållning när det gäller people spotting. Här är allt tillåtet och det finns gott om originella personligheter att titta på. 

Miami Beach

Här behöver du aldrig ha en tråkig stund iallafall och har man tiden kan jag rekommendera en utflykt till Brickell eller down town Miami. Många väljer också att hyra en bil för att köra ner till Key West men detta är också mycket turistigt numera. Varje dag går det både färjor och mindre plan till olika öar i Karibien så känner man för en utflykt så kan jag rekommendera det.

Translate