Cityguide Stockholm

Cityguide Stockholm

 

Det är inte bara storstäderna New York och London som bjuder på fantastisk mat utan det går att hitta på närmare håll också. Här tipsar jag om mina favoritställen i vår kära huvudstad Stockholm. Shoppingen i Stockholm är otroligt bra och man kan hitta det mesta. Utbudet är stort och det är gott om affärer som säljer allt från inredning, mode och roliga vintageprylar. Att bo bra på resa är självklart A och O för hela upplevelsen men det är heller inte helt fel att ta in på hotell i sin egen stad för en ”staycation” och lyxa till det lite i vardagen. Så funderar du på en härlig Stockholms weekend och vill du få tips om vart man ska bo, äta och shoppa? Då har du kommit rätt. Jag hoppas att jag kan ge dig några av mina favoriter och smultronställen i min lilla Stockholmsguide. Stockholm har under de senaste åren fått massor av härliga tillskott av restauranger, barer, butiker och hotel så det finns massor att uppleva!

S

Stockholm är staden jag vuxit upp i och jag älskar denna vackra stad, som är omgiven av vatten!

ethem

 

Vad gör man när man när man är här då?

Do’s and dont’s…

En promenad på djurgården

Ta en promenad längs med Strandvägen ut till djurgården. Att njuta av en promenad eller joggingtur runt Kungliga Djurgården är en magisk upplevelse om vädergudarna är på sitt bästa humör. Passa på att besöka någon av Djurgårdens alla intressanta attraktioner som historiska Skansen, Gröna Lund, Rosendahls trädgårdar, konstgallerier eller Prins Eugens galleri och kök på Waldemars udde. Bästa maten hittar du på Oaxen Slip och Ulla Winbladh. Promenera ut till Rosendahls trädgårdar och njut av deras vackra odlingar och trädgårdscafé med eget bageri och stor härlig bakbuffé. Du lät inte vara ensam men det är ändå värt ett besök! De har öppet året runt men kolla öppettider online.

Se Stockholm från vattnet

Är du i Stockholm sommartid så måste du uppleva staden från vattnet! Du kan antingen lära dig mer om Stockholm med seightseeingbåtarna eller en göra en utflykt med Waxholmsbåt till Fjäderholmarna eller Stockholms skärgård.

Jag vet att seightseeing låter (och förmodligen är) väldigt turistigt men att se Stockholm från vattnet en solig sommardag är fantastiskt. Även för någon som bott här i hela sitt liv. Ta någon av båtarna som utgår från Strömkajen och lär dig mer om stadens historia genom en seightseingtur under Stockholm alla broar. Men du kan också ta en tur till sjöss med lokaltrafiken och bege dig till Saltsjökvarn för att se Stockholm från vattnet.

Upplev gamla stan

Upplev gamla stan om du inte redan har gjort det. Ät dock inte på någon av de turistiga restaurangerna längs med Västerlånggatan, spara restaurangbesöken till några av mina restaurangtips i guiden.

Det urbana Stockholm

Är du på jakt efter det mer urban’a Stockholm så får du bege dig upp på Södermalm och besöka kvarteren runt Nytorget. Där hittar du små roliga designerbutiker och många bra restauranger. Börja med en frukost/brunch på Urban och snurra runt i kvarteren runtomkring. För mat: Prova Rest. Nytorget, Pizza – Primo Ciao Ciao, Hamburgare: Lily’s Burger, fika på Fabrique och ät japanskt på Blue Light Yokohama.

Shopping

För en shoppingdag på stan rekommenderar jag ett besök i Mood Sthlm (där du även hittar min butik), NK’s varuhus och Biblioteksstan (aka Biblioteksgatan med omnejd).
I dessa områden som ligger precis intill varandra på liten yta så hittar du i princip det mesta av det som är bäst på shopping! I Mood Stockholm hittar du shopping, caféer och restauranger i härlig ambience. Du kan även passa på att fixa en pedicure, fransar och besöka ”blow bar” för att föna håret.

Utsikter

Stockholms vackraste utsikt hittar du vid promenadstigen framför Bellmansgatan. Där kan du beundra storslagna solnedgångar över Västerbron. Perfekt location för ett Stockholmsfrieri! Du har även en magisk utsikt över Stadshuset, riddarholmen och gamla stan! Du kan även bege dig till Fjällgatan på söder med storslagen utsikt över Stockholms inlopp. Tips! Känner du för en vacker promenad? Ta ett varv runt Skepparholmen, vandra längs med vattnet och beundra Stockholm storslagna skönhet. Lagom längd och spännande saker att se och uppleva längs med vägen.

Translate