In Okategoriserade

leila-day3-2445_1Nu när pumpa-säsongen är i full gång och lyktorna inför Halloween ska karvas blir det ofta en hel del pumpa-kött över som behöver tas tillvara. Pumpans kött är otroligt gott att ugnsbaka, göra soppa eller desserter av. Rosta pumpakärnorna i ugnen och blanda ned dem i en god granola eller som topping på bröd och bakverk, en sallad eller soppa. Det tjocka trådliknande nätet i pumpan kan du lägga i komposten.

I USA är pumpa-pajen den allra vanligaste desserten under Halloween och Thanksgivning, och den här favoritpajen är lik pumpa-pajen till smak och utseende, men är i receptet ursprungligen gjord på sötpotatis. Det kan nämligen vara lite knepigt att få tag på stora pumpor direkt i de vanliga matbutikerna, men det blir lättare och lättare för varje år – annars kan du prova leta upp en lokal odlare eller gårdsbutik. Vill du ha en riktigt god pumpa kan du satsa på en Butternut- eller en Muscat-pumpa, som är något sötare i smaken.
american_pie_4500
Mmm…. Sweet Potato PieHär hittar du receptet och formen!
Den här pajen har en kryddig och söt smak, som ändå är mild och rund. Prova byta ut sötpotatisen i receptet mot pumpa-puré – men se till att den inte är alltför lös och vattnig. Det kan också vara en bra idé att låta pumpa-purén gå genom ett kaffefilter först för en något tjockare konsistens. Happy Carving!
leila-day3-2390Att göra en blond sangria eller en alkoholfri lemonad till festen är alltid ett säkert kort, dekorera med hela knippen mynta eller skivade apelsiner, perfekt till Halloween!  Fyll upp med massa, massa is – sedan är den färdig att serveras! Vill du hellre ha en blodigt röd lemonad till den skrämmande helgen kan du testa det här receptet.
leila-day3-2451Den här bålskålen har verkligen använts flitigt, den är så otroligt fin i sitt handblåsta glas och funkar lika bra till drinkar, bål och saft som till större desserter när ni är många. Annars fungerar den även bra som fruktskål, vas eller att ha en marschall i när det vankas fest. Emaljsleven som ligger i skålen passar inte bara till kylda drycker utan även till varma grytor och soppor. Praktiskt och dekorativt!leila-day2-2032

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate