In Collabs

I annonssamarbete med @pastagarofalose

Jag har fått i uppdrag att prova Garofalos Napolitanska pasta. Det är en lyxig premium pasta av högsta kvalitet. Vi äter mycket pasta hemma hos, ungarna älskar det! Och vi älskar att resa till Italien som är ett favoritland. Dit vill man ju åka varje dag men det går ju inte så det att vi tar oss en ”Matresa” dit här hemma i vårt kök istället. Idag ska jag laga ett originalrecept från Garofalo och ni kan se hur jag gör på min IGTV (klicka här!).

Med den här pastan får man uppleva smaken av Napoli även om man är många kilometer från den vackra Italienska Amalfikusten. Jag lagar en delikat pastarätt med rostad chili och vitlök som är magiskt god och busenkel att göra. Ett riktigt smart middagstips på mindre än 5 ingredienser och som tar cirka 10 minuter att göra.

Rätten är också vegetarisk och kan vara helt vegan om man så önskar. Originalet på Garofalos hemsida är faktiskt det, det är bara jag som valt att riva lite salt Pecorinoost över vid servering.

Är ni sugna på fler Napolitanska originalrecept från Garafalo så rekommenderar jag er att ta en titt på dem HÄR deras hemsida. Många är enkla och fantastiskt goda, och visst är det roligt att laga mat efter recept som är autentiskt italienska precis som de gör dem i Napoli?

 

Farfalle med citron och grön chili

Att kombinationen av rostad grön chili, citron och vitlök skulle vara så lyckad är fantastico!

Älskar att det här receptet är så enkelt och snabb att göra men ändå så smakrikt. Att rosta hel grön Pimentos är en riktig hit och jag har tidigare gjort det många gånger som ett tilltugg till drinken. De gröna chilin är en otroligt mångsidig sommarfrukt från Kampaniens bördiga jord. I Neapel tillreds de på två sätt, med tomatsås eller utan, men alltid stekta. Prova dem i denna ljumna version med farfalle-pasta och citronsaft, en maträtt klar på några minuter och en garanterad succé. Ungarna älskade denna rätten, så roligt och spännande att upptäcka detta för mig helt nya Napolitanska pastarecept!

 

garafalo

 

Ingredienser

 

  • 320 g Garofalo farfalle
  • Extra jungfruolja, efter smak
  • 1 röd chilipeppar, i tunna skivor
  • Flingsalt
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • Juice och skal av två biologiska citroner (obehandlade)
  • 400 g grön chili
  •        1 knippe persilja
  •        1 bit Pecorino
  1. Koka upp en kastrull med vatten på spisen för pastan. Häll i pastan och tillsätt sedan salt.
  2. Värm lite olja i en torr stekpanna, ta bort kärnhuset från den gröna chilin och rengör dem med en kökshandduk.
  3. Blanda de krossade vitlöksklyftorna, citronsaft och den röda chilin i en skål tillsammans med oljan och låt den ta smak.
  4. När oljan är het, stek dem med flingsalt, på måttlig värme tills de mjuknar. Detta moment kräver lite uppmärksamhet, eftersom chilifrukterna kan brista i oljan.
  5. Lägg den stekta chilin i marinaden, och krydda med lite svartpeppar.
  6. Låt farfallepastan rinna av, ta vara på lite av pastans vatten och häll allt i skålen med såsen. Tillsätt hackad persilja. Rör om och låt pastan vila lite för att ta smak.
  7.  Riv över citronskal och pecorino och servera direkt.
Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »

FROM MY KITCHEN TO YOUR INBOX

- Be the first to know -

Tack!