Ett snabbt recept innan vi tar helg – för det är klart att vi ska fira alla fantastiska pappor med en kaka på söndag! Den här morotskakan är en riktig klassiker med amerikansk touch. Extra fin blir den med små minimorötter som garnityr, de finns bland annat i min butik, kolla HÄR.
LEILAS MOROTSKAKA
- 3 ekologiska ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 0,5 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1,5 dl solrosolja
- 4,5 dl rårivna morötter
Cream Cheese Frosting
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 lime
- 100 g philadelphiaost
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
- Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt morotskakan svalna.
Cream Cheese Frosting
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över morotskakan.
Servera morotskakan på ett fint tårtfat.
-
[…] som ger en sjukt god och fullkomligt beroendeframkallande kaka. Senare samma dag såg jag att hon bloggat just det receptet på fredagen, som tips inför fars dag, vilket var ett kul sammanträffande. Jag har bakat den […]
Leave a Comment
Alltid när jag lagar morotskaka gör jag efter ditt recept, den är så god och jag får alltid beröm för den! 🙂
Namnam
bakar just nu morotskaka, ska det verkligen vara 3 tsk bakpulver, den jäser upp väldigt i ugnen.
Japp, det stämmer. Har haft samma recept i alla år. funkar utmärkt 😉
Leila, kakan blev .underbar, har den i ugnen igen. Blivit en favvo. Tack för receptet ?
bästa favoriten alltid,,, såååå gott o fluffig