In Okategoriserade

Ett snabbt recept innan vi tar helg – för det är klart att vi ska fira alla fantastiska pappor med en kaka på söndag! Den här morotskakan är en riktig klassiker med amerikansk touch. Extra fin blir den med små minimorötter som garnityr, de finns bland annat i min butik, kolla HÄR.

morotskaka

LEILAS MOROTSKAKA

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl solrosolja
  • 4,5 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt morotskakan svalna.

Cream Cheese Frosting

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan.

Servera morotskakan på ett fint tårtfat.

Showing 7 comments
  • Madeleien
    Svara

    Alltid när jag lagar morotskaka gör jag efter ditt recept, den är så god och jag får alltid beröm för den! 🙂

  • bwo55
    Svara

    Namnam

  • Peggy
    Svara

    bakar just nu morotskaka, ska det verkligen vara 3 tsk bakpulver, den jäser upp väldigt i ugnen.

    • Leila Lindholm
      Svara

      Japp, det stämmer. Har haft samma recept i alla år. funkar utmärkt 😉

  • Peggy
    Svara

    Leila, kakan blev .underbar, har den i ugnen igen. Blivit en favvo. Tack för receptet ?

  • shima
    Svara

    bästa favoriten alltid,,, såååå gott o fluffig

pingbacks / trackbacks
  • […] som ger en sjukt god och fullkomligt beroendeframkallande kaka. Senare samma dag såg jag att hon bloggat just det receptet på fredagen, som tips inför fars dag, vilket var ett kul sammanträffande. Jag har bakat den […]

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate