In Bakom kulisserna, Frågestund!

Tänkte köra en frågestund på bloggen så passa gärna på att ställa alla de där frågorna som ni undrar över så lägger jag upp svaren om några dagar eller så…
Maila dem till info@leila.se.

Showing 75 comments
 • Sanne Månsson
  Svara

  Hej! Skulle vilja veta din inställlning till självhushållning som jag själv lever efter och som funkar jättebra för mig både vad det gäller bakning och matlagning! Försöker göra det mesta efter vad vårt djurliv och det som naturen bjuder oss på!

  • leila
   Svara

   Det låter väl helt fantastiskt bra tycker jag! Spännande också. Berätta gärna mer om vad ni odlar, äter etc!

  • Anna
   Svara

   Det skulle jag också gärna höra mer om! Självhushållning är coolt! 🙂

 • Jessica Molin
  Svara

  Hej Leila!
  Jag ville bara säga att du är min stora förebild! Du är verkligen inspirerar mig, jag har alla dina böcker och dem är så bra! Skulle vara roligt om du fortsatte att sätta upp mer nyttiga alternativ och även andra alternativ för mig som är glutenintollerant 🙂

  Älskar dina tv-program! <3

 • Jessica Molin
  Svara

  Hej Leila!
  Jag ville bara säga att du är min stora förebild! Du är verkligen inspirerar mig, jag har alla dina böcker och dem är så bra! Skulle vara roligt om du fortsatte att sätta upp mer nyttiga alternativ och även andra alternativ för mig som är glutenintollerant 🙂

  Älskar dina tv-program! <3

 • Annika
  Svara

  Hej! Jag undrar om du har någon favorit när det gäller att baka och äta tårta? Är det samma tårta som både är godast och roligast att göra, kanske? Har du någon mer bok på gång? Jag gillar färgskalan på dina köksredskap mm! Det blir som godis även för ögonen, bara att se på. Precis så tycker jag om att titta på dina program på tv också. Det är gott för både ögat och samtidigt en inspiration till att baka gott själv. Jag har berättat för sambon att jag gärna vill ha saker från dig(dvs från Leila´s drogstore, alltså) på födelsedagen mm. Nu vill det till att jag är riktigt snäll… 😉 Det ska bli spännande att se vad ni bestämt för namn till er fina lilla flicka, förresten. 😉

 • Annika
  Svara

  Hej! Jag undrar om du har någon favorit när det gäller att baka och äta tårta? Är det samma tårta som både är godast och roligast att göra, kanske? Har du någon mer bok på gång? Jag gillar färgskalan på dina köksredskap mm! Det blir som godis även för ögonen, bara att se på. Precis så tycker jag om att titta på dina program på tv också. Det är gott för både ögat och samtidigt en inspiration till att baka gott själv. Jag har berättat för sambon att jag gärna vill ha saker från dig(dvs från Leila´s drogstore, alltså) på födelsedagen mm. Nu vill det till att jag är riktigt snäll… 😉 Det ska bli spännande att se vad ni bestämt för namn till er fina lilla flicka, förresten. 😉

 • Helen Falk
  Svara

  Hejsan. jag undrar om det är ok att dubbla recepten rakt av, när jag vill använda en större form än som rekomenderas?? eller är det något som jag skall tänka på. Tack på förhand Helen

  • leila
   Svara

   Oftast funkar det utmärkt <3

   • leila
    Svara

    Oftast funkar det utmärkt <3

 • emma
  Svara

  Hej Leila! Tack för en fantastiskt inspirerande blogg 🙂 Jag har en fundering. När jag och min sambo skulle renovera vårt kök för några år sedan så ville jag ha ett mysigt och ombonat leila-kök med pryttlar och skyltar; amerikanskt, rosa, blommigt, you name it. Allt föll dock på att det blir förfärligt mycket att damma

 • emma
  Svara

  Hej Leila! Tack för en fantastiskt inspirerande blogg 🙂 Jag har en fundering. När jag och min sambo skulle renovera vårt kök för några år sedan så ville jag ha ett mysigt och ombonat leila-kök med pryttlar och skyltar; amerikanskt, rosa, blommigt, you name it. Allt föll dock på att det blir förfärligt mycket att damma

 • emma
  Svara

  Oj, råkade skicka för fort…
  Jo det här med mycket småpill i inredningen. Känns inte städningen som ett väldigt högt berg? Själv är jag ganska lat när det kommer till den punkten och är jätteimpad av dig 🙂
  Lev väl
  Emma

  • leila
   Svara

   Nej inte direkt. Det jag har framme använder jag ofta och det är egentligen bara 2 kökshyllor att damma. Många frågar men jag har inte speciellt dammigt i mitt hem över lag. Städar 2 dagar i veckan.

 • Kajsa
  Svara

  Hej leila! Jag har gjort din granola och den är to die for!!:) jag vill bara veta ungefär hur många kcal/100g den innehåller:) kram

  • leila
   Svara

   Ingen aning! Något för Kristinaandersson.se att räkna ut… hon börjar blogga i dagarna här på http://www.leila.se <3 Kristina är bäst på såna här frågor…

  • StefanN
   Svara

   Hej,
   Lite så här två år senare sprang jag in i Leilas granola efter att ha fått hennes senaste bok i present. Den är riktigt beroendeframkallande! Ganska energität också bör man veta. Jag fick det till att grundreceptet blir ca 1100 gram med total energi på 4630 kcal så ca 420 kcal/100g.

 • Kajsa
  Svara

  Hej leila! Jag har gjort din granola och den är to die for!!:) jag vill bara veta ungefär hur många kcal/100g den innehåller:) kram

 • Liselott
  Svara

  Känner inte att jag har någon särskild fråga, förutom att jag är lite nyfiken på lilltjejens namn. . . . men snart så 😉
  Vill passa på att säga lycka till med familj och alla dina spännande projekt!!
  Du är värd all lycka!! Du sprider så härlig och äkta glädje och energi och så är
  du så vacker. . .skulle gärna ha din hy och dina färger 🙂
  Jo, jag undrar en något privat och kanske svårsvarad fråga, men tror du det blir flera barn i familjen?
  Jag har själv fem stycken . . . tre tjejer i tjugoårsåldern och två killar i tidiga tonåren. . .och så har jag nyss blivit mormor till en liten tjej. . så´n lycka!! <3

  Kram från 43 åriga Liselott i Helsingborg

  • Anna
   Svara

   Det skulle jag också gärna höra mer om! Självhushållning är coolt! 🙂

 • Liselott
  Svara

  Känner inte att jag har någon särskild fråga, förutom att jag är lite nyfiken på lilltjejens namn. . . . men snart så 😉
  Vill passa på att säga lycka till med familj och alla dina spännande projekt!!
  Du är värd all lycka!! Du sprider så härlig och äkta glädje och energi och så är
  du så vacker. . .skulle gärna ha din hy och dina färger 🙂
  Jo, jag undrar en något privat och kanske svårsvarad fråga, men tror du det blir flera barn i familjen?
  Jag har själv fem stycken . . . tre tjejer i tjugoårsåldern och två killar i tidiga tonåren. . .och så har jag nyss blivit mormor till en liten tjej. . så´n lycka!! <3

  Kram från 43 åriga Liselott i Helsingborg

 • Anna
  Svara

  Hej!
  Måste först säga hur mycket jag älskar dina bakverk och din matlagning, mina syskon kallar mig t om ”Leila bakar” för mitt främsta fritidsintresse är att baka, och framförallt efter dina recept!
  Min fråga är om du kommer åka runt på någon boksignering snart? Hade hemskt gärna velat ha mina böcker av dig signerade!
  Kram!

  • leila
   Svara

   Till hösten kommer det en ny bok så säkert då ❤

   • leila
    Svara

    Halloj!
    Jag har ett lågt mörkbrunt asiatiskt skåp med fjärilsbeslag som tevebänk. Jag har sågat ut hål i baksidan för att släppa ut sladdarna. Stänger man dörrarna så har man ingen anong om att det står dvd mm inuti. Teven hänger ovanför på väggen <3

 • Linda
  Svara

  Hej Leila, det pratas hela tiden om att man ska äta efter säsong men ändå funkar det inte alla gånger lika bra att byta ut färskt mot fryst. Ser att du använder ganska mycket bär året om. Hur förhåller du dig till den frågan?

 • Linda
  Svara

  Hej Leila, det pratas hela tiden om att man ska äta efter säsong men ändå funkar det inte alla gånger lika bra att byta ut färskt mot fryst. Ser att du använder ganska mycket bär året om. Hur förhåller du dig till den frågan?

 • Nella
  Svara

  Hej Leila,

  tack för att du är du. Du är en enorm inspiration för mig i både kök och stil. Jag gillar verkligen att du blandar fina klänningar med lite inslag av street. Min fråga till dig är om du har något favoritmärke eller om du har någon favorit butik?

  Med vänliga hälsningar,
  Nella

  • leila
   Svara

   Jag har alltid gillat Day Mikkelsen❤ stort tack!

  • leila
   Svara

   Jo, jag har alltid gillat DAY MIKKELSENS kläder och stil. Jag har även många klänningar från Agencies Turquoise, Camilla Thulin och ULF ANDERSSON. Jag kombinerar även med plagg från H&M och Indiska ibland. Favoritbutiken är nog Agencies Turquoise och Time Out (på Bondegatan i Sthlm) som säljer ULF ANDERSSONS välskräddade klänningar.

 • Fröken fräken
  Svara

  I generalstore finns ju numer både choklad och lakritspulver, så jag önskar verkligen att riktigt god marsipan kommer som nästa nyhet. Då skulle jag handla betydligt oftare hos dig!

  • leila
   Svara

   Tack för tipset! ❤

  • leila
   Svara

   Jag jobbar på att utöka sortimentet på baktillbehör under 2013. <3

 • Fröken fräken
  Svara

  I generalstore finns ju numer både choklad och lakritspulver, så jag önskar verkligen att riktigt god marsipan kommer som nästa nyhet. Då skulle jag handla betydligt oftare hos dig!

 • Xmammakilon
  Svara

  Hej Leila! Tack för en otroligt inspirerande blogg.
  Vad duktig du är som kämpar på med att gå ner dina mammakilon, jag kämpar själv för fullt med mina!

  Jag undrar vad du har för tyg på dina vita howard fåtöljer, är du nöjd och hur klarar du att hålla dem kritvita?

  • leila
   Svara

   Halloj!
   Jag vet inte exakt vad tyget heter men det är ett vitt bomullstyg som är avtagbart så jag får tvätta då och då. Jag är jättenöjd och det funkar faktiskt med småbarn, alla tyger behöver ju tvättas ibland eftersom även jeans och sånt kan färga av sig så det är inte bara kidsen!

 • carro
  Svara

  Hej Leila!
  Jag älskar din butik,har köpt mkt därifrån och jag har fått sååå fint hemma,du är så inspirerande,har inrett köket a la Leila stil m dina fina saker o gamla burkar,flaggspel mm,det är jättekul!
  Är alla dina recept i böckerna o på bloggen/nätet avsedda för varmluftsugn?Jag har bara en vanlig ugn,hur gör jag då för bästa resultat?
  Lycka till med alla dina projekt,ser fram emot inredningsboken o flera kokböcker från dig,kram!

  • leila
   Svara

   Du kan behöva höja temperaturen 25 grader bara ❤

 • carro
  Svara

  Hej Leila!
  Jag älskar din butik,har köpt mkt därifrån och jag har fått sååå fint hemma,du är så inspirerande,har inrett köket a la Leila stil m dina fina saker o gamla burkar,flaggspel mm,det är jättekul!
  Är alla dina recept i böckerna o på bloggen/nätet avsedda för varmluftsugn?Jag har bara en vanlig ugn,hur gör jag då för bästa resultat?
  Lycka till med alla dina projekt,ser fram emot inredningsboken o flera kokböcker från dig,kram!

 • Roma
  Svara

  Hej Leila, älskar din blogg och dina så underbara recept som alltid har det lilla extra som gör dom annorlunda. Dina amerikanska pannkakor har blivit en favorit. Eftersom jag bor i Rom ( Italien ) och bloggar därifrån undrar jag om det är okej att länka till din blogg? För att varje gång jag haft middag med dina recept har det varit en succé, trots att jag inte är bra på att laga mat och inte så lätt att laga mat till kräsna italienare heller.

  • leila
   Svara

   ÅHHH! Tack så mycket det får du Gärna göra och vad spännande det låter att bo i Rom! Roligt att de gillar recepten, precis sånt jag blir jätteglad över att få höra!! 🙂

 • Johanna
  Svara

  Älskar dina muffinsrecept! Tänkte göra minimuffins till min sons kalas! Något recept som lämpar sig bättre?? Hur ska jag grädda dem så att de inte blir torra och trista?? Tack på förhand 🙂

  • leila
   Svara

   Du kan använda vanlig smet! Det blir bara kortare gräddningstid…<3 lycka till!

 • Johanna
  Svara

  Älskar dina muffinsrecept! Tänkte göra minimuffins till min sons kalas! Något recept som lämpar sig bättre?? Hur ska jag grädda dem så att de inte blir torra och trista?? Tack på förhand 🙂

 • Evailund
  Svara

  Fick bara en namnkombination i huvudet plötligt! Leila+Ester, blir det din flickas namn?
  Eva

  • leila
   Svara

   Jo, jag har alltid gillat DAY MIKKELSENS kläder och stil. Jag har även många klänningar från Agencies Turquoise, Camilla Thulin och ULF ANDERSSON. Jag kombinerar även med plagg från H&M och Indiska ibland. Favoritbutiken är nog Agencies Turquoise och Time Out (på Bondegatan i Sthlm) som säljer ULF ANDERSSONS välskräddade klänningar.

 • Jennie
  Svara

  Hejsan!
  Kommer det några nya program i TV snart? Några planer?

  • leila
   Svara

   Det kommer det säkert att göra. Just nu har jag ingen inplanerat utan njuter av mammaledigheten <3 Det ska dock bli väldigt roligt att göra fler program när jag börjar jobba igen!

 • Jennie
  Svara

  Hejsan!
  Kommer det några nya program i TV snart? Några planer?

  • leila
   Svara

   Det kommer det säkert att göra. Just nu har jag ingen inplanerat utan njuter av mammaledigheten <3 Det ska dock bli väldigt roligt att göra fler program när jag börjar jobba igen!

 • Amanda
  Svara

  Hejsan!
  Jag gjorde en beställning för några veckor sedan och köpte då ditt vaniljpulver! Dock förstår jag inte riktigt hur mycket man ska använda. Hur mycket pulver går det åt på en vaniljstång? 🙂

  /Amanda

  • leila
   Svara

   Hej Amanda! Det räcker med en knivsudd för att ersätta en stång, tycker jag. Vanilj är en smak som lätt blir mättad så det blir inte godare bara för att man har mycket…tvärtom. Lycka till!

 • Erica
  Svara

  Hej Leila!

  Du har inspirerat mig så mycket vad gäller bakning och köksinredning, har alla dina böcker och njuter verkligen av dina bak- och matlagningsprogram. Så nu undrar jag om du kommer göra mer TV? Kommer det fler bak/mat-program framöver?

  MVH Erica

  • leila
   Svara

   Det kommer jag absolut att göra men vill ge mig själv den här tiden att bara vara hemma med mina barn <3 Troligtvis blir det något nytt under 2014 <3

 • Annika
  Svara

  Hej!
  Jag undrar om du kommer att visa mer av inredningen i ditt hem? Såsom matplats/matsal, vardagsrum och hall mm. Du har ju såååå god smak så det vore så inspirerande att se lite mer :-).

  Tack för en trevlig blogg!

  Kämpa på med träningen nu. Tycker du kommit igång så snabbt efter nedkomsten. Bra gjort!
  Hälsningar
  Annika

  • leila
   Svara

   Yes! I augusti kommer jag ut med min egen inredningsbok. Där kommer du få se hela mitt hem! <3 Stort tack.

 • Annika
  Svara

  Hej!
  Jag undrar om du kommer att visa mer av inredningen i ditt hem? Såsom matplats/matsal, vardagsrum och hall mm. Du har ju såååå god smak så det vore så inspirerande att se lite mer :-).

  Tack för en trevlig blogg!

  Kämpa på med träningen nu. Tycker du kommit igång så snabbt efter nedkomsten. Bra gjort!
  Hälsningar
  Annika

 • Emina
  Svara

  Hej! Undrar om er flicka inte haft namn fram tills nu eller har ni bara inte velat dela med er?
  Om inte, varför har det tagit så lång tid att ge henne ett namn, jag menar vad har ni kallat henne för?! Det tog oss 2 dagar och även det kändes långt för att pojken inte kallades nåt..

  • leila
   Svara

   Jag har skrivit lite om det på bloggen…<3 Grattis till er son <3

 • Katti
  Svara

  Hejsan. Har en otroligt viktig fråga att ställa 😉 Var hittar du alla dina coola öronhängen? Hoppas vi får se mer av dig både i bokform och på tvn i framtiden. Gillar även dina bilder på instagram. Du är en härlig inspiration. / Katti

  • leila
   Svara

   Tack! Många är hemgjorda från pärlshopen! ❤

  • leila
   Svara

   Halloj! De kommer oftast från pärlshoppen som säljer pärlor och delar så att man kan göra sina egna örhängen och är hemgjorda <3 Kul att du gillar dem!

 • Katti
  Svara

  Hejsan. Har en otroligt viktig fråga att ställa 😉 Var hittar du alla dina coola öronhängen? Hoppas vi får se mer av dig både i bokform och på tvn i framtiden. Gillar även dina bilder på instagram. Du är en härlig inspiration. / Katti

  • leila
   Svara

   Halloj! De kommer oftast från pärlshoppen som säljer pärlor och delar så att man kan göra sina egna örhängen och är hemgjorda <3 Kul att du gillar dem!

 • Barbara
  Svara

  Hej fina, söta Leila! Jag tycker att du är så oehört duktig vad det gäller bl. a. inredningen! Riktig expert! En fråga till experten: Vad har du för förslag på TV-bänk? Vad har du själv hemma? Ge mig tips, please… Karm /Barbara

  • leila
   Svara

   Halloj!
   Jag har ett lågt mörkbrunt asiatiskt skåp med fjärilsbeslag som tevebänk. Jag har sågat ut hål i baksidan för att släppa ut sladdarna. Stänger man dörrarna så har man ingen anong om att det står dvd mm inuti. Teven hänger ovanför på väggen <3

 • Lina
  Svara

  I förra inlägget skrev du att kaklet inte är fogat. Är det inte svårt att hålla det rent i ett kök då? Hur städar du det?

  Härlig blogg du skriver! Ser fram emot att få veta vad lillasyster ska heta!

  Kram från en arbets-skadad köksförsäljare

  • leila
   Svara

   Tack! Kaklet sitter dikt ann och så det kommer aldrig in något emellan. Jag har även marmor som går upp lite från bänken som skyddar <3

 • Lina
  Svara

  I förra inlägget skrev du att kaklet inte är fogat. Är det inte svårt att hålla det rent i ett kök då? Hur städar du det?

  Härlig blogg du skriver! Ser fram emot att få veta vad lillasyster ska heta!

  Kram från en arbets-skadad köksförsäljare

 • Isabelle
  Svara

  Var spelar du in alla dina bakprogram?

  • leila
   Svara

   I Mariefred hos några vänner och ibland hemma eller i min studio i Stockhom. Och så i Frankrike förstås ❤

 • Gunilla Berg
  Svara

  Hejsan bästa Leila!
  Jag har testat flera av dina recept och lyckats, så mycket gott! Lika spännande varje gång jag prövar något nytt! 🙂
  Som många andra är jag också nyfiken på vad flickebarnet har fått för namn?
  Hon är väl tre månader nu?

  Kramar <3
  Gunilla

 • Veronica
  Svara

  Hej! Är supernyfiken och väntar på inredningsboken 🙂 hur är upplägget, är det bara fina bilder eller kommer den innehålla praktiska tips och råd? Inredning är kul men inte alltid så lätt. Uppskattar glimtarna från ert vackra hus och vill, som alla andra såklart se mer! Ser att ni har vitmålade trägolv och undrar lite över det. Vad är det målat med för sorts färg och är det tåligt mot repor (vi har hund och barn)? Tittar dagligen in hos dig och Ulrika Magnusson och måste säga att ni är ett vinnande team:) härlig, personlig, ombonad och vackert hos er båda.

  • leila
   Svara

   Tack! Boken kommer att innehålla massor av praktiska tips, råd och inspiration! Mina golv är målade med en oljebaserad vit färg, numera säljs de inte längre men de som finns är säkert också bra! Det är väl lite känsligt med vitmålade golv för märken och sånt men jag kallar det patina

 • Veronica
  Svara

  Hej! Är supernyfiken och väntar på inredningsboken 🙂 hur är upplägget, är det bara fina bilder eller kommer den innehålla praktiska tips och råd? Inredning är kul men inte alltid så lätt. Uppskattar glimtarna från ert vackra hus och vill, som alla andra såklart se mer! Ser att ni har vitmålade trägolv och undrar lite över det. Vad är det målat med för sorts färg och är det tåligt mot repor (vi har hund och barn)? Tittar dagligen in hos dig och Ulrika Magnusson och måste säga att ni är ett vinnande team:) härlig, personlig, ombonad och vackert hos er båda.

  • leila
   Svara

   Tack! Boken kommer att innehålla massor av praktiska tips, råd och inspiration! Mina golv är målade med en oljebaserad vit färg, numera säljs de inte längre men de som finns är säkert också bra! Det är väl lite känsligt med vitmålade golv för märken och sånt men jag kallar det patina

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate