Här kommer ett litet tips på världens enklaste julgodis! Allt du behöver göra är att temperera lite choklad för att sedan ”dutta” ut i ”femkronor” på bakplåtspapper eller silikonduk. Lägg på en pekannöt, grön pistagemandel, silver non stop och ett rött torkat tranbär. Voilà – vackra och hälsosamma chokladgodisar till gottebordet!
En annan sagolikt god smakupplevelse är detta lilla spanska tilltugg som jag gärna bjuder på till ett glas bubbel är Pan con Chocolat…
Pan con chocolate är en fantastisk chokladcrostini med olivolja och flingsalt. Olivolja, choklad och flingsalt är en helt grym smakkombination. Det här är mitt favorittilltugg. Men så är det ju choklad också! Avnjut dem med en fruktig champagne, and live the dream!
Pan con chocolate
6 PORTIONER/12 CROSTINIS
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
3/4 dl vispgrädde
1 msk honung
1/2 msk smör
1 nypa chiliflakes
1/2 baguette
2 msk smör
en god olivolja
flingsalt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Finhacka chokladen i en hushållsmixer.
3. Koka upp grädde och honung och häll det över chokladen under mixning.
4. Tillsätt smöret, chilin och mixa precis tills chokladkrämen blir slät.
5. Skiva brödet i 1 cm tjocka skivor och pensla dem med smält smör och olivolja, salta försiktigt.
6. Rosta brödskivorna gyllene i ugnen och låt dem svalna.
7. Lägg en klick chokladkräm på varje brödskiva, ringla lite olivolja över och toppa med flingsalt.