In Bakom kulisserna, Hemma hos mig, Mammalivet

Idag har vi firat Olivias ettårsdag! Tänk att vi för exakt ett år sedan låg på BB med den här lilla plutten. Nu har hon tagit sina första små steg och är ett riktigt litet charmtroll med 6 stycken tänder. Fyra uppe och två små vassa nere…

Födelsedagspresenten fick bli en dammsugare (hon har ett stort intresse för just städning) och vi har haft firande med glasstårta (Olivia är äggallergiker), ballonger och prasselpapper.

20131210-215915.jpg

Showing 8 comments
  • Hilda
    Svara

    Vilken underbar klänning! Du strålar! Var ifrån kommer den?

    • leila
      Svara

      Tack!! Den är från By Malina <3

  • Malin Ryke
    Svara

    Grattis till lillfisen!
    Och tack för alla tips och recept du gör 🙂
    älskar dom!

  • Lisette
    Svara

    Hej
    Då skulle jag vilja dela med mig av ett superbra recept på mjukpepparkaka UTAN ägg.

    150 g margarin eller smör
    6 dl vetemjöl
    4 dl socker
    2 tsk kanel
    2 tsk ingefära
    1 tsk malda nejlikor
    1 tsk bikarbonat
    3 dl fil 3%, för saftigast smak

    Smält margarinet och låt det svalna.
    Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    Häll filen i smöret när det kallnat och häll sedan detta i mjölblandningen.
    Rör om till en jämn smet.
    Häll sedan smeten i en väl smord och bröad form (2 liters).
    Grädda i 175 grader i ca 70 minuter (eller tills kakan släpper från kanterna)

  • Elisa
    Svara

    Gillar egentligen inte att tipsa om onaturliga saker, och du vet kanske redan detta – men en sak om äggallergi å tårtor: ofta är maränger och marängbottnar UTAN äggvita om man köper dem i mataffären. Skummjölkspulver tror jag det är i istället, så kan ju vara användbart för er om det ska fram efterrätter eller man ska ha hem folk och det ska gå ihop.
    Skulle planera lillasysters 18-årsdag. Marängtårta var på menyn och kom på menyn i sista stund – så det hann vi inte baka då det skulle fram flertalet andra saker utöver det! Vad skulle vi göra med våra kusiners pappa som inte tål ägg. grunnade grunnade googlade efter hur man bakar äggfria maränger, som jag hört om någonstans. Hittade ett forum där någon sa att ”kolla på innehållsförteckningen – vet inte hur de får ihop dem men oftast är det inte ägg i!”
    Mycket förvånade blev vi alla – men ja, lättare att få ihop kalaset blev det 😉

  • A-M Löfberg
    Svara

    Grattis till ettåringen så här några dagar efteråt, hoppas du kunnat städa fint i ditt rum nu Olivia och bjudit mamma och brorsan på teparty.

  • Tessan
    Svara

    Hej!
    Jag håller med ovanstående talare, du strålar verkligen och är så otroligt vacker! Tusen tack för att du delar med dig av alla underbara recept och alla tips. Grattis till lilla Olivia!
    God jul till dig och de dina!

    Kram Tessan

  • Annelie
    Svara

    Trist med äggallergi när man bakar! Vi har oxå det, hoppas på lite bra bakverk utan ägg från dig framöver….Tack för fin inspiration//Annelie

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate