In Okategoriserade

Jag kan knappt förstå att det bara är några veckor till jul. Jag är faktiskt urusel på att vara ute i god tid med julshoppingen. Troligtvis för att jag själv har fullt upp med att piffa och julstöka i mina egna butiker men i år har jag lovat mig själv att se till att vara ute i god tid! Några andra som började julpynta redan tidigt i höstas var IKEA. De har i år även satsat på en ny julserie på webben Vad gafflar du om? där man bryter ner julens typiska scenarion och familjedraman.

Här är några av mina favoriter av prisvärt julpynt man hittar hos dem i år. Jag samlar på julgransdekorationer och har skapat en tradition av att köpa några nya varje säsong…

  
  
Den här veckan har vi även fått julfint i mina egna butiker! Titta vad fint det blev i butiken i MOOD Stockholm idag när vi plockat fram julen! Om julen känns avlägsen så är väl nyår än mer avlägset men ändå hög tid att planera…

  
Nu kan julstökandet och julbakandet få börja och kanske man till och med kan ge sig på något gott julgodis…. Recepten får ni först här på bloggen!

20 BITAR ROCKY ROAD

Leilas Rocky Road med mandel (världens enklaste julgodis)

600 g mörk choklad 70 %
200 g saltade mandlar
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt svalna något.
Blanda samtliga ingredienser med den smälta chokladen.
Häll ut blandningen, cirka 3 cm tjock, på en bricka med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp och skär upp den i bitar.

Showing 2 comments
 • Helena
  Svara

  Hej,

  Vet att jag skriver under helt fel inlägg, men jag söker ett recept som du har gjort för länge, länge sedan, på en blåbärskaka i långpanna. Väldigt enkel, man blandade de torra ingredienserna med smält smör till en ”seg” smet som hälldes i långpanna, i med blåbär och på med kokos. Världens enklaste och godaste. Men jag har tappat receptet!!! Ve och fasa! Har sökt på nätet och i kokböcker men hittar inte igen det. Var kan jag hitta det igen?
  Tack på förhand,
  Helena

 • Sara
  Svara

  Å vad söta de där små fågelholkarna är

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate