In Okategoriserade

Eftersom jag är nyligen hemkommen från Marrakech så tänkte jag att det kan vara på sin plats med lite av mina bästa tips från denna resan! Hit flyger man enklast med Norwegian som har direktflyg vissa perioder på året. Jag skulle rekommendera att ni reser vår eller höst. På sommaren kan det vara nästan 50 grader så det är ingen höjdare! Här kommer ett par tips…

En ny pärla… Restaurang Nomad

En underbar ny upptäkt var lunchen på ljuvliga Nomad. Mitt i Spice Market dyker NOMAD upp som en Oas i myllret. Den smakfullt modernt inredda restaurangen med fantastiska priser och makalös utsikt över Atlasbergen gör den till min absoluta favorit och är trevlig såväl som lunch som kväll. Ett besök här rekommenderas varmt! MISSA INTE!
   

 Ahh, känslan av att sitta här och insupa atmosfären är svårslagen!   

 Tjejerna sitter och inväntar den smaskiga maten…

Ett måste!  – the local Hamam

When in Rome… För den som vågar skulle jag verkligen rekommendera ett besök på en lokal Hamam. Det kostar en spottstyver av vad de lyxigare hotell hamam’en gör och är både en mer spännande och annorlunda upplevelse som man kommer att minnas! Be om en ”Gomage avec Savon Noir” när du betalar och du kommer att bli skrubbad med en peelinghandske. Du går därifrån som en pånyttfödd människa! 

   
 
Visit the Souk

Man brukar säga att det rekommenderas att ”gå vilse i Souken i Marrakesh” och det kan jag verkligen hålla med om. Det är en makalös upplevelse som inte påminner om någonting annat! Här kan du köpa allt tänkbart hantverk, något som du kommer att upptäcka att Marockanerna är exceptionellt skickliga på. Jag älskar de handgjorda inredningsdetaljerna, allt från lyktor till kakfat. Res till Marrakech med en tom resväska för du kommer att upptäcka att det blir trångt i packningen på vägen hem. Prutning är en nationell sport här så rikta in dig på att betala ungefär en fjärdedel av vad de begär från början. Pruta på ett lättsamt sätt med ett ett leende på läpparna, det hjäper! 

Shopping de Luxe – Mustapha Blaoui

Hos Mr Blaoui shoppar jetsetfolket inredning som han hjälper dem att skeppa hem. Det är lite dyrare med marockanska mått mätt men inte om man jämför med Europa. Nu har han utökat sin butik med flera våningar och du kommer att finna de mest makalösa hantverk och vackra föremål som afrikanska konst och utsmyckningar för samlaren.  

       
Riad El Fenn

På fantastiska El Fenn bor du smakfullt och förstklassigt i en vacker och kreativ atmosfär. Här bor det celebriteter som Kim Cattrall och Gwen Stefani. Riaden som består av 7 sammansatta hus är enastående och fylld av ägarinnan Vanessa Bransons konstsamling. Vanessa (syster till Richard Branson) köpte ett nedgånget Riad i början av 2000 talet som omsorgsfullt renoverades i två års tid. Detta har under åren utökats med intilliggande fastigheter och har nu kapacitet för cirka 100 gäster. Även fast hotellet är fullbelagt när vi bor där så känns det nästan som om att vi är själva om de enorma gemensamma ytorna. Det finns två pooler och en mindre takpool att ligga och sola vid (perfekt för barnen). I vissa sviter finns det en privat takpool för de som önskar extra lyxigt. Maten är superbra och hotellet erbjuder service i toppklass men håller ändå en mycket familjär och trivsam atmosfär och känns som ett ”home away from home”.
   
  

   
Vill du hitta fler tips från Marrakech eller mina favoritstäder vill jag tipsa om mina Cityguider på min hemsida! 

Showing 2 comments
 • vivianne treschow
  Svara

  Verkligen sugen på att besöka. Nästa vecka reser vi till Dubai men inom en snar framtid vill jag dit också.
  topbloggare blogg.alltforforaldrar.se/viviannetreschow/

 • Karin
  Svara

  Hej! Vilken toppenguide! Jag fyller 30 i mitten på oktober 2016 och funderar på att fira i Marrakesch! Undrar: är det ”solsäkert” i mitten på oktober? Hur varmt typ?

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate