In Uncategorized

Jag har känt hur motivationen tryter vad det gäller att kämpa bort mammakilona och när min PT Erika åkte på träningsläger i Turkiet så passade jag (min lurifax) också på att ta semester från mitt projekt att komma i form till sommaren. Ni förstår, att om man äter någonting riktigt snabbt när ingen ser, så gills det helt enkelt inte. Or not!

Hur som helst har jag fuskat. Jag har ätit smågodis och det har slunkit ner både den ena och det andra. Det har också märkts på vågen som har stått stilla. Men mitt i detta påskfirande med massor av godsaker måste jag ändå ta mig i kragen och komma upp på hästen igen. När Erika kom hem var det bara att erkänna sina synder och vädja om support till en som tappat gnistan. Tänk om jag hade lika lätt att motstå godsaker som har för andra saker i mitt liv. Varför ska detta vara sån fajt? Och så fort jag inte tränar, så tappar jag direkt motivationen.

Nu har jag i vilket fall som helst kommit överens med Erika att vi gör ett schema för 4 veckor. Längre än så behöver jag inte tänka just nu. Nu är det bara att bita i trä och kämpa sig vidare. Mammakilona ska bort till sommaren, så är det bara. Kämpa, kämpa. Heja mig!

Så här ser Erikas plan ut…

Min träning

28 mars – 21 april

Torsdag (28 mars): Powerwalk med naturlig backintervall och styrka 5 kilometer. (Med Erika)
Fredag:
60 minuters powerwalk.
Lördag:
Vila.
Söndag
: 45 min cykel (i flåsigt tempo) plus TRX: Ryggdrag, armhäv, enbensböj – 10 av varje direkt efter varandra. Fem varv.

1-7 april

Måndag Långpromenad: 90-120 min.
Tisdag:
Träning med Erika (styrka och kondition).
Onsdag:
Yoga (När Olivia sover och du är ensam hemma. FOKUS och planera in  tid för det i förväg) Gärna en skön promenad också men yogan är prio.
Torsdag:
Träning med Erika (kondition).
Fredag:
Vila eller Powerwalk 60-75 min.
Lördag:
Vila eller powerwalk 60-75 min. (Välj om du vilar fredag eller lördag).
Söndag:
45 min cykel (i flåsigt tempo) eller zumba på gymmet kl 15.

8-14 april

Måndag: TRX 17-18 på gymmet. Om du inte hinner zumba 18-19)
Tisdag:
Träning med Erika (beroende på vad det blev på måndagen).
Onsdag:
Yoga (När Olivia sover och du är ensam hemma. FOKUS och planera in  tid för det i förväg) Gärna en skön promenad också men yogan är prio.
Torsdag:
Träning med Erika (kondition).
Fredag:
Vila eller Powerwalk 60-75 min.
Lördag:
Vila eller powerwalk 60-75 min. (Välj om du vilar fredag eller lördag).
Söndag:
spinning på gymmet kl 16.30-17.30.

15-21 april

Måndag: TRX 17-18 på gymmet plus promenad på dagen.
Tisdag:
Powerbox kl 20-20.50 på gymmet. Eller dans kl 17-18 på gymmet (två 3o min pass direkt efter varandra).
Onsdag:
Yoga (När Olivia sover och du är ensam hemma. FOKUS och planera in tid för det i förväg) Gärna en skön promenad också men yogan är prio.
Torsdag:
Powerwalk 60 min plus styrkeövningar på matta enligt programmet ur Amelia (steg ett och steg två).
Fredag:
Vila
Lördag
: Långpromenad 90-120 min.
Söndag
: Vila.

Så nu är det bara att lägga ner lilla Oliven i barnvagnen och bege mig ut på långpromenaden som ska bockas av på listan idag. Tjingeling!

 

 

 

Showing 12 comments
 • Linnea
  Svara

  Hej Leila!
  Jag förstår precis hur och vad du menar när du skriver att motivationen försvinner direkt när du inte tränar. Så, precis, har det varit för mig också. Trots att jag gillat det när jag väl är ute. Hur som helst, jag tror verkligen på att dela in träningen i kortare etapper, som din 4-veckorsperiod nu. Det var precis det som fick det att funka för mig. Jag körde en 8 veckors period och satte upp 1 mål, bli starkare i bålen. Inget annat. Efter 8 veckor, eller rättare sagt efter 5-6 veckor, så märkte jag verkligen av att jag hade blivit starkare i bål. Genom att korta ner min period och sätta upp ett mål för den så kunde inte motivationen tryta. Man kan nämligen inte bli starkare i bål, i lår, smalare midjemått, bättre kondition, springa milen på 50 min, bli rörligare och vigare på så kort tid. Istället måste man välja, och då ser man resultat. Har ni satt nåt mål för 4-veckorsperioden? Det har ni säkert. Jag tror det kommer gå super bra för dig Leila, så kan det bli mer Kämpa Kämpa väl vid själva träningen och mindre där emellan 🙂

  • leila
   Svara

   Nej, det har du rätt i. Ett mål ska jag ta och tänka ut. Tack för pepp!!

 • Marie
  Svara

  Skönt att höra om din viktresa,har själv fått min andra son för 4 månader sedan. Det var svårare att få kilona att gå bort nu än första barnet.

  • leila
   Svara

   Jo, men det är ju ända bara 4 månader sedan. Det tar tid och det är ok. Det måste få vara så. Håll igång bara så kommer det att ge sig…

 • Dina
  Svara

  Hej Leila!

  Du måste bara testa Olga Rönnbergs träningsupplägg för mammor! Hon driver en träningsblogg för MAMA-tidningen, samt har en bra PT-online verksamhet. Jag har följt henne länge och köpte hennes bok som jag kommer köra med efter att min kotte ploppar ut i sommar: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173630543

  Innan graviditeten tränade jag också efter hennes upplägg och fick fantastiska resultat. Det finns inga genvägar, hårt arbete, bra mat och tålamod. Men man kan förbränna mer effektivt, t.ex genom att styrketräna mer. Olgas upplägg är ca 20 min/dag tuff träning, och det funkade verkligen! Prova!

 • Carina
  Svara

  Lite tankar angående motivation…Jag fick mitt andra barn för 7,5 månader sedan. När hon var två veckor gammal bestämmde jag mig för att börja träna två gånger i veckan, vilket var jättejobbigt! Nu går det lite lättare och jag har bestämmt mig att träna tre gånger i veckan istället. Jag känner att jag måste träna för att orka ta hand om barnen.

  • leila
   Svara

   Tack, jag håller med. Självklart vill man kunna orka ta hand om och spela boll med sina barn…

 • browneyedgirl
  Svara

  Känner igen det där, här hade jag vart duktig och tränat och ätit bra och undvikit socker och vitt mjöl. Men igår när vännerna kom med tärta gick det inte att motstå. Sååå god. Nya tag, snart får man in det som vana, det är med att välja sunt. En lång väg men baske mig det ska gå, hejja oss =)
  Kram och ha en fin påsk <3

 • Sofia
  Svara

  Inspirerande att läsa – även om du känner (kände?) dig oinspirerad själv! Åh, jag vet inte vad jag går och väntar på egentligen… Min trea ”ploppade ut” för sju månader sen, men jag bara lallar runt som om kilona kommer rinna av mig utan att jag rör en fena. Fika gör jag också, alldeles bedrövligt mycket. Näe, nu får det vara nog! Ska bara… vänta ut påsken. Men sen så, jag lovar! Får kolla in här framöver för mer inspiration. Tack!

 • romladolcevita
  Svara

  Glad påsk från Italien.

 • Suzanne
  Svara

  Problem med vikten och motivationen är vi många som har. Just det du skriver om att låta saker slinka ner fort, när ingen ser, det känner jag igen! Går det fort har det inte hänt. I perioder kan jag äta nästan vadsomhelst och tänka ”men jag tränar ju! så det här förtjänar jag”. Problemet kan dock vara att man kanske unnar sig mer än man tränar ibland, svårt dock när man älskar att baka att låta bli att smaka=) Lycka till med dina viktmål! Ni har en intensiv träning framför er, duktigt!

 • Carro
  Svara

  Hej Leila!
  Heja dig! Du har en härlig inställning till livet, att både inspirera till god och (o)nyttig mat och godsaker. Att inget är helt förbjudet och uteslutet.
  Ang din träning så tycker jag verkligen att du borde ge söndagszumba-klassen en chans nu på söndag! Instruktören, Vivi Norén är helt fantastiskt inspirerande och en riktig energikälla. Det är ett nöje att dansa för och med henne. Hon förmedlar verkligen god stämning och underbar energi i rummet. Låtarna är galet bra och stegen är inte avancerade. Gå till gymmet på söndag och shejka loss – jag lovar att leendet sitter kvar hela kvällen 🙂
  Kul att få följa din resa!
  Önskar ett soligt avslut på en fin tisdag!
  KRAM, Carro

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate