Kan god och hälsosam mat också vara billig? Absolut! Supermat behöver inte uteslutande bestå av dyra pulver och svåra ingredienser som inte går att få tag på i en vanlig mataffär, supermat för mig är mat som gör gott, men som också är lättillgänglig och fungerar för alla. Som bevis för min tes serverar jag en härligt fyllig och dryg gryta för en billig peng, en Feijoada med kyckling, svarta bönor och ris. Enkelt, gott och mättande!
Dessutom blir det en tvist på French Fries – krispiga gröna och gula vaxbönor får ny skepnad med riven parmesan – ett perfekt sidotillbehör eller bara något gott att snacksa på när andan faller in. Den här veckan blir det även dubbel dessert (det bästa!) med en en sötsyrlig blodapelsingranita att servera gästerna och en ljuvligt god glutenfri äppelsmulpaj med rårörd vaniljsås, som går snabbt att svänga ihop och dessutom är gjord helt utan vitt raffinierat socker. Riktig supermat!
Feijoada med Kyckling, Tomatsalsa, Lime och Ris
Glutenfri Smulpaj med Rårörd Vaniljkräm
Hoppas det smakar! Glöm förresten inte att tagga era bilder i sociala medier med #leilassupermat och skriv gärna en rad här i bloggen om vad du tyckte om programmet.
Vi ses i rutan nästa torsdag igen!