In Okategoriserade

_mg_7313

Kan god och hälsosam mat också vara billig? Absolut! Supermat behöver inte uteslutande bestå av dyra pulver och svåra ingredienser som inte går att få tag på i en vanlig mataffär, supermat för mig är mat som gör gott, men som också är lättillgänglig och fungerar för alla. Som bevis för min tes serverar jag en härligt fyllig och dryg gryta för en billig peng, en Feijoada med kyckling, svarta bönor och ris. Enkelt, gott och mättande!
Dessutom blir det en tvist på French Fries – krispiga gröna och gula vaxbönor får ny skepnad med riven parmesan – ett perfekt sidotillbehör eller bara något gott att snacksa på när andan faller in. Den här veckan blir det även dubbel dessert (det bästa!) med en en sötsyrlig blodapelsingranita att servera gästerna och en ljuvligt god glutenfri äppelsmulpaj med rårörd vaniljsås, som går snabbt att svänga ihop och dessutom är gjord helt utan vitt raffinierat socker. Riktig supermat!

_mg_7387

Feijoada med Kyckling, Tomatsalsa, Lime och Ris

_mg_7369

Green Bean Fries med Parmesan

_mg_7359

Granita med Blodapelsin

_mg_7335

Glutenfri Smulpaj med Rårörd Vaniljkräm

_mg_7308Hoppas det smakar! Glöm förresten inte att tagga era bilder i sociala medier med #leilassupermat och skriv gärna en rad här i bloggen om vad du tyckte om programmet.
Vi ses i rutan nästa torsdag igen!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate