In Travel

I sommar har vi hängt i underbara Falsterbo, Skanör och Höllviken. Jag har varit en del i Österlen men aldrig provat på denna delen av Skåne förr. Vi älskade det klara friska vattnet och de vidsträckta stränderna. Husen närmast kustlinjen i Falsterbo och Skanör är charmiga gamla skånelängor och motsvarar sinnebilden av vad jag förväntade mig men inåt landet var det mindre att tittat på. Favoriten blev Skanör stranden för att de hade lite mer att bjuda på i form av restauranger, caféer och rökeri. Älskade badbryggan med utsikt över Öresundsbron och Köpenhamn där alla sommargästerna slänger sig i hämningslöst under full rullians (det är ett riktigt skådespel men också ett uppfriskande dopp). Den ligger ett stenkast från gästhamnen (till höger när man kör ner mot vattnet).

SkanörBadhytten Skanör

Sanden är kritvit och finkornig och stranden pryds av badhytter i olika färgen. Bästa restaurangen har även den tagit namnet ”Badhytten” och serverar smaskiga Moules Frites och krispigt vitt vin. Uteserveringen har en vacker utsikt över stranden som blir ännu bättre en trappa upp i baren (som även serverar smårätter). Här vill jag äta varje dag eller åtminstone ett par gånger minns jag att jag tänkte och det blev 3. Vill man njuta av hemgjord Italiensk glass kunde man köpa det från glasshytten precis utanför på stranden.

I lilla Höllviken trängs 3 bagerier men det populäraste är Annas Bageri med en liten charmig innergård. Här köper Falsterbo borna sitt frukostbröd och strandpicknick. Deras småbröd och frallor har välförtjänt gjort sig kända i trakten och det finns banns mig inget bättre än att åka ner till lokala bageriet för att köpa nybakade frallor och bullar!

Så här såg det ut när vi spenderade dagen på stranden i vackra Ljunghusen…. Vilket ljus, helt magiskt!

Leila Lindholm

Falsterbo Ljunghusen

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate