Kanske sugen på något riktigt smaskigt till helgen… prova dessa goda brownies…
Oreo Brownie
1 plåt/24 bitar
175 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
½ dl ljus sirap
3 st ägg
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ½ dl kakao av god kvalitet (Vahlrona)
1 ½ dl vetemjöl
1 pkt Oreo kakor
- Värm ugnen till 200 grader.
- Klä en långpanna eller ugnsform med bakplåtspapper.
- Vispa smör och socker ljust och fluffigt, tillsätt sirapen, därefter 1 ägg i taget under vispning.
- Rör ner vaniljsocker, salt och kakao, rör även ner vetemjöl, blanda allt till en jämn smet.
- Häll ner smeten i långpannan, dela Oreo kakorna i 2 bitar och tryck ner i brownie smeten.
- Grädda mitt i ugnen mellan 25-30 min, kakan ska vara kladdig i mitten.
- Låt svalna helt innan den skärs upp.
Tips: Den här kakan blir godast om man gör den dagen innan så den får stå till sig lite.
Det finns även mini Oreo cookies som ni kan använda det har vi gjort denna gång.
Showing 13 comments
Hej Leila,
Jag köpte ditt vanlijpulver för ett litet tag sedan men hittar inte någon omvandlingstabell någonstanns. Om det står i receptet att man ska använda en vanlijstång, hur mycket vanlijpulver innebär det?
Trevlig helg!
Kram Maria
Använd en knivsudd eller efter smak. Den är väldigt smakrik men inte riktigt lika intensiv som fröna från stången eftersom det är torkad stång med frön som är malen tillsammans <3
Undrar om gradtalen i dina recept gäller varmluftsugn eller vanlig ugn.
Varmluft <3
Bra inlägg om ren mat!
Man vill ju så gärna äta ”rätt”, men inte så lätt alltid..Man(jag;) har för dålig koll o för dålig fantasi.. Hade gärna velat få tips om bra typ pålägg till mackor(allt har ju tusen E-nr..) o fikaförslag.. Mina tonårsgrabbar äter ju massor o man vill ju så gärna att dom äter sunt..
Tack för en härlig blogg!
Kram Marie
Hej Leila!
Jag vill först tacka dig för allt du gör! Du får allt att se så lätt ut, och ger mig inspiration till att försöka göra det själv.
Jag skulle vilja ha lite hjälp med ett av dina recept som jag inte har lyckats med.
Jag har försökt göra dina Hi-hat cupcakes. Det jag misslyckas med är att få sockerkristallerna att smälta i marängen över vattenbadet.
Det jag har provat är: röra och röra tills temperaturen blir runt 65grader, att vispa (både för hand och med maskin) så länge att marängen nästan stelnar i skålen och att hälla i sockret i olika omgångar. Men inget fungerar, marängen blir fortfarande knastrig.
Vad är det som jag gör fel? Vad kan jag mer göra? Blir resultatet ungefär detsamma om jag använder florsocker istället för strösocker?
Med vänliga hälsningar
Maria
Hej Lejla,
Jag älskar dina bakverk och undrar om du någonsin gjort en medovik. Provade en bit när jag var i Estland nyligen. Den var alldeles himmelsk men jag hittar inga recept på den på svenska. Hoppas du kan lägga ut ett smarrigt recept 🙂
// Louise
Tack! Det ha jag aldrig hört talats om faktiskt. Gör gärna ett inlägg om du hittar receptet…
Jag hittade många recept på nätet, här är ett av dem: http://www.tartsbook.com/russian-honey-cake-medovik.html#.UyoJtmS9Kc0
Så fantastiskt god! Väntar med spänning 🙂
Fy så gott de ser ut 🙂 Ha en bra dag 🙂
Ska absolut provas! Är svag för Oreo.
Ska det inte vara något bakpulver i brownien? Provade detta recept men brownien blev väldigt platt
Gjorde detta receptet och lade smeten i en långpanna. Efter knappt 20 minuter fick jag ta ut kakan då den höll på att brännas. O kladdig blev den knappast, bara tunn o torr. Receptet e missvisande, iaf om man gör det i en långpanna! Tyvärr!