In Okategoriserade

leila-day2-1140

Under helgens fotografering passade vi på att baka den här otroligt enkla, men åh så goda, galetten med plommon och äpple. Perfekt nu till hösten när de svenska äpplena är som allra godast! Till min hjälp hade jag min dotter Olivia och vi bär varsitt förkläde från min sprillans nya kollektion som äntligen finns i butik och online på Leilas General Store. Förklädsklänningen med rosett i ryggen är så otroligt söt på Olivia!

leila-day2-1058

Åter till pajbaket! Det här är en riktig klassiker och en av mina (många) favoritpajer. Den är först och främst enkel att svänga ihop, speciellt tillsammans med små hjälpredor, utan att tumma på smakupplevelsen. Höstgaletten har en härligt rustik charm och den blir som allra vackrast tycker jag när man gör den lite på en höft. Det går att förbereda pajen och förvara den ett par timmar i kylen för att sedan ta ut den och grädda om det vankas besök.
Hela receptet hittar ni här!

leila-day2-1073

leila-day2-1101plommon-och-a%cc%88pple-galette

Showing 4 comments
 • Alexandra
  Svara

  Hej!
  Har du tips på något glutenfritt mjöl som går att byta ganska rakt av ist för vetemjöl? Vill göra farmors kanelbullar, kalljästa med rumsvarmt smör i degen, men mår bättre av glutenfritt. Går det ens?

  • Therese
   Svara

   Hej Alexandra! Det bästa är att prova sig fram, det verkligen variera beroende på recept, men vår kollega med celiaki bakar alltid med Urtekrams glutenfria bakblandning, finns ofta i hälsokostbutiker och på nätet, som dessutom är ekologisk. Testa med den!//Team Leila

   • Alexandra
    Svara

    Tack för svar

 • Micaela
  Svara

  Hej, efterlyser nyttiga recept med äpplen såhär i äppeltider, Vet inte vad jag ska göra med alla äpplen i trädgården…. 🙁

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate