På eftermiddagarna efter förskolan så brukar jag fixa ihop ett nyttigt mellis till Walter, en turboglass med massor med nyttigheter i och Walter älskar verkligen glass så ögonen lyser på honom när jag börjar ta fram alla ingredienserna till vår nyttiga glass.
Leilas nyttiga glass
4 portioner
1 ekologisk avokado
1 ekologisk, rättvisemärkt banan
250 g fryst mango
1 msk linfröolja (om man vill)
250 ml lätt kvarg
Mixa allt i en mixer eller stavmixer, häll upp i små skålar och servera direkt.
Tips: Ibland så brukar jag även ha i 1 msk linfröolja i glassen eller smoothien, just för att den är så otroligt rik på essentiella fettsyror och omega 3 och den är smaklös, så det är inget barnen märker, men väldigt nyttigt.
Tips: har ni bananer hemma som börjar bli lite mjuka och bruna, bryt av dom på mitten och lägg dom i en plastpåse och släng in dom i frysen, perfekt att ta fram till just hemgjord glass eller smoothie.
Vad gott 😀
Ursäkta en dum fråga, men; Ska man frysa in bananerna med skalet på eller skala dem innan man stoppar in dem i frysen?
De skalas och läggs i en fryspåse <3
Tack för Din fantastiska inspiration! Jag vill tipsa om en nyttig glass vi gör nästan varje dag;
Färska bär + frysta bär OCH/ELLER frukt
Lägg frysta bär, i botten av en mixerbytta. (Jordgubbar, hallon…
Häll på färska/tinade/värmda bär. (Björnbär, vattenmelon…
Kör med mixerstaven till önskad konsistens.
Lägg i frysta glas/skålar.
Detta är mjölkfritt och fullt av vitaminer och såklart få kalorier. OCH jättegott!!!
OBS! Används en blender, gör tvärtom så att de mjuka ingredienserna kommer närmast knivarna eftersom det saknas flytande ingredienser.
Kram
hej vilket trevligt recept,jag undrar eftersom jag bor i australien vad man kan ersatta kvarg med?jag vet inte ens vad det ar???
tack for en underbar blog!!