In Okategoriserade

Photo: David Loftus

Midsommar is coming up! Äntligen får man njuta av hemlagad sill, färskpotatis och svenska jordgubbar! Något som jag verkligen vill tipsa om är att göra egen sill & lax till midsommar. Numera finns det färdig inlagda hela sillfiléer i plasttråg som kallas 5-minuters sill som är kanonbra att använda till att lägga in i egna såser. Så enkelt att det du gör det i ett nafs och de smakar så oändligt mycket bättre än att köpa den skivade i glasburk. Jag brukar mest göra krämiga varianter baserade på antingen Creme fraiche eller yoghurt för det tycker jag är godast. Det är lätt att ”freestyla” med att bara röra i lite örter, olivolja, rivet citronskal eller chili exempelvis, så du behöver egentligen inget recept men jag tänkte bjuda på mina favoriter som är currysill, yoghurtsill med chili, ingefära och limeMatjesill med brynt smör samt senapssill.

Photo: David Loftus

Att grava sin egen lax till midsommar är otroligt enkelt då den sköter sig själv och visst känns det lite lyxigare att bjuda på än en färdig från affären? Här är mina favoriter:

Du hittar fler recept till midsommar här!

Photo: David Loftus

 

Comments
  • Beulah
    Svara

    Ser så läcker, jag vill äta det.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate