In Hemma hos mig, I köket, Inspiration!, Julgodis, Leila Bakar!, Leilas Julbak, Leilas julgodis!, Leilas söta jul!, Magi!

Här ni inte provat dem? Då måste ni… Receptet har jag fått från min mamma och vi bakar dem alltid till jul. De är fullkomligt livsfarliga att ha i skafferiet (bara så att ni vet). Enkla att göra och de är så underbart spörda och frasiga, de riktigt smälter i munnen!

Mammas supergoda saffransskorpor

100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en
  3. bunke och rör ner äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och
  5. vänd ner det i bunken.
  6. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  8. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  9. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  10. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Showing 13 comments
  • Julia
    Svara

    åh så gott! 🙂

  • Charlotte
    Svara

    Hela familjens nya favoriter! Dax att göra en omgång till nu i veckan, de är försvinnande goda ihop med glögg…:-)

  • Lina
    Svara

    De är fantastiska! Jag brukar ibland byta ut 1 dl av mjölet mot grahamsmjöl, blir lite lite mera tugg i dem då, och mandeln mot fin mörk choklad då jag har en superallergisk mamma. Jättegott! 😀

  • Melisa
    Svara

    I made these 2 days ago and although I don’t like cantucci or similar cookies I loved them so much I had to hide them from myself!

  • Malin
    Svara

    Favoriter varje jul!! ⭐️

  • Annika Otterheim
    Svara

    Underbara skorpor! Bästa jag ätit!

  • Sofie
    Svara

    Jag brukar byta ut sötmandeln mot rostade pistagenötter och det blir vansinnigt gott 😊

  • Margareta Svalander
    Svara

    Leila, bästa kakorna till glögg och jul ⭐️🎄

  • Tarja
    Svara

    Vansinnigt goda, la till lite hackad mörk choklad också.

  • Lotta
    Svara

    Ja dom är underbart goda! Men jag undrar om man lätt kan byta ut saffran mot kardemumma? Och i så fall hur mycket mald kardemumma behöver man ha i? Någon som vet? Tacksam för svar!

    • Leila Lindholm
      Svara

      Ja visst. 2 msk stötta kärnor borde bli lagom.

  • Thomas Kjellström
    Svara

    Fantastiskt goda skorpor. Det här har blivit pappas julklassiker för familjen sedan nästan 10år nu.Det brukar bli två satser för de gifter sig ju med lite glögg eller att bara mumsa i sig.
    Lätta baka och jag tror inte det går att misslyckas.

  • Ingrid
    Svara

    Bästa, bästa receptet. Ingen advent utan dessa.
    Gör en sats i taget, men det blir flera i december

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate