In Okategoriserade

Något som jag bakar varje år på advent är min mammas spröda och helt ljuvliga saffransskorpor. De är verkligen busenkla att göra. Med minimalt med stök i köket får du beroendeframkallande skorpor till adventsfikat… Måste prövas!

Mammas supergoda saffransskorpor

100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en
  3. bunke och rör ner äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken.
  5. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  7. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  8. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
  9. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Showing 2 comments
  • Camilla
    Svara

    Hej
    Går det ersätta äggen med något annat i det här receptet?
    🙂

  • Anna
    Svara

    Jag löste upp saffran i någon matsked Amaretto. Saffran+Amaretto=himmelskt! Tack för ett bra recept 🙂

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate