Något som jag bakar varje år på advent är min mammas spröda och helt ljuvliga saffransskorpor. De är verkligen busenkla att göra. Med minimalt med stök i köket får du beroendeframkallande skorpor till adventsfikat… Måste prövas!
Mammas supergoda saffransskorpor
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en
- bunke och rör ner äggen.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken.
- Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
- Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
- Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
- Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Hej
Går det ersätta äggen med något annat i det här receptet?
🙂
Jag löste upp saffran i någon matsked Amaretto. Saffran+Amaretto=himmelskt! Tack för ett bra recept 🙂