In Okategoriserade

Här kommer några små tips till adventsmyset. Jag brukar göra pepparkaksgranar som jag limmar ihop med karamell (socker som man smälter i tjockbottnad kastrull) precis som man gör för att limma ihop ett pepparkakshus. Själva granen stansar man ut med stjärnstans och börjar med den största längs ned…

Ibland kan kanske ett pepparkakshus kännas som ett övermäktigt projekt men jag kan kan tipsa om att man kan fuska med en stans och på ett ganska enkelt sätt fixa ihop ett gulligt litet hus. Jag brukar sätta det på ett av mina tårtfat under kupa. Det blir vackert och lättare att hålla borta från klåfingriga kids. Det är även ett ypperligt sätt att hålla det dammfritt hela julen…  

 Stans, kavel, bakplåt och palett hittar ni i mina butiker. Även pappret på bilden nedan… 

Ett enkelt och smaskigt julgodis som är trevligt att både ge bort eller bjuda på till glöggen är min franska smörkola. Den kan smaksättas på massor av olika sätt. Utgå ifrån samma grundrecept men smaksätt med exempelvis  med rivet limeskal, pepparkakskrydda, ingefära, lakritspulver, vaniljpulver, kardemumma, kakao & pepparmyntsolja, rivet apelsinskal & kakao … Låt fantasin flöda!  

 Här har jag slagit in mina kolor i vaxat smörpapper från General Store, ett papper som kommit att få många användningsområden …

 
Smaksätt glöggen med apelsinskal, det ger en supergod smak och ger finess till vanlig traditionell glögg. Allt du gör är bara att skala en remsa apelsin till varje glas med potatisskalare. Lägg i några mandlar, klart!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate