In Interior

Vi är ju många som bor i hus med sneda tak och kattvindar. De kan utnyttjas på smarta sätt för att effektivisera ytan. Jag älskar sängkojor och de är faktiskt otroligt mysiga att sova i, och det vet jag att även barn tycker.

En inbyggd säng är ett bra sätt att utnyttja ytan i rum med snedtak. Den här sängen bygger du genom att först regla upp för väggdelarna. Klä sedan väggarna med mdf-skivor och sko sängöppningen med en ram. Extra fint blir det med en bröstning nedtill av pärlspont. En generös låda på små hjul ger god förvaring för kläder och annat. Sätt gärna upp krokar där de får plats; det kan aldrig bli för många!

Rolig förvaring till barnrummet…

Gamla och nya burkar och askar är både fina och praktiska att förvara pennor, kritor och andra småsaker i och jag älskar att samla på dem. Varje gång jag är på en loppis är jag på ständig jakt men man kan också återanvända fina askar i plåt som tidigare använts till kakor, godis och kolor. Jag tror att jag hittade dessa rosa på ett varuhus i Milano för länge sedan och de har sedan fått hänga med. Men ni har säkert sett liknade på flygplatser och de finns roliga matvaruhus som nya EATALY i Stockholm. De förvandlas lätt till världens snyggaste pennskrin. För övrigt måste jag tipsa om att det alltid är fint att hänga upp flaggspel i barnrum.

Blanda

Var inte rädd för att blanda olika typer av belysning i ett rum. En gammal bordslampa från 50-talet skapar tillsammans med en helt modern arbetslampa en härlig dynamik i rummet. Det är också roligt att hitta gamla möbler med karaktär och så mycket vettigare att återanvända istället för att köpa nytt tråkigt från det stora möbelvaruhuset. Gamla möbler skänker hemmet en själ och har sin egen historia att berätta! Jag gillar att de är paginerade men de kan i vissa fall må bra av lite ny färg. Våga då att ta i lite så det blir lite effekt till rummet.

Möbler med färg

Det är lätt att fynda skrivbord och andra småbord på loppis och auktioner. Gamla möbler ger rummet mer personlighet än nya, och det är både kul och bra att återanvända. Möblerna kan bli roligare om de målas om och får nya beslag. Hitta teman för din färgsättning och låt färgen återkomma på några ställen i rummets inredning och utsmyckning.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate