In Marrakech Shopping

Soukken i Marrakech

Visit the Souk!

Man brukar säga att det rekommenderas att ”gå vilse i Souken i Marrakesh” och det kan jag verkligen hålla med om. Det är en makalös upplevelse som inte påminner om någonting annat! Här kan du köpa allt tänkbart hantverk, något som du kommer att upptäcka att Marockanerna är exceptionellt skickliga på. Jag älskar de handgjorda inredningsdetaljerna, allt från lyktor till kakfat. Res till Marrakech med en tom resväska för du kommer att upptäcka att det blir trångt i packningen på vägen hem. Prutning är en nationell sport här så rikta in dig på att betala ungefär en fjärdedel av vad de begär från början. Pruta på ett lättsamt sätt med ett ett leende på läpparna, det hjäper!

Souken i Marrakech börjar vid det legendariska torget Djemaa el Fna. Det är en utav världens äldsta marknader. De är nästan som små butiker där. Souken i Marrakech är helt fantastiskt, man kan hitta olika sorters hantverk. Allt från kläder, ljusstakar, lampor, tennsaker, möbler, smycken, kryddor… Ja, listan kan göras lång.

Här är det riktigt bra fyndläge, man kan hitta otroligt vackra saker till bra pris. Det kan vara en bra idé att först gå igenom souken för att få en uppfattning om priserna. I Marocko är seden att man prutar och gör man det rätt kan man få ner priset väldigt mycket. Det är viktigt att koppla på charmen, annars funkar det inte att pruta. Här har jag köpt mattor, lampor och många andra vackra saker. Det finns ett postkontor i närheten där man kan skicka hem sakerna i kartonger. Perfekt!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate