In Okategoriserade

Santa Maria har bett mig prova mig igenom deras helt nya sortiment och recept. De lanserar just nu en rad street food rätter med tillbehör som är fräscha. Jag provade deras Jerk Chicken tacos härom dagen. Var lite orolig att kidsen skulle dissa rätten eftersom Jerk Spice vanligtvis kan vara väldigt het, men icke denna kryddmix, så den fick tummen upp. Enkelt gott och fräsch. Perfekt om man vill spara tid i köket.
Ibland räcker ju inte tiden till för oss småbarnsföräldrar och då får man lov att ta genvägar i köket. Inget ont i det!

Jerk Chicken tacos

Jag marinerade helt enkelt kycklingfiléer (som jag delat på mitten så att filéerna blev lite tunnare) i kryddan och lite olivolja. Sen slängde jag dem i en het stekpanna och grillar dem helt färdiga. När jag gör tacos grillar jag även bröden så att de får härlig grillsmak men man kan ju självklart även steka både kyckling och bröd i panna.
Mina tacos fyller jag med bladspenat, tunt skivad rödkål, koriander och toppar kycklingen med grekisk yoghurt och deras sötsyrliga mangosås. Santa Marias recept hittar ni här 

Jag passade även på att prova deras ”Pulled Salmon” i grillat Chipati som blev grymt god. Väldigt enkel även den och minimalt med disk… i min variant adderade jag tunt skivad gurka och rädisa som jag skivade tunt på min mandolin (väldigt praktisk kökspryl som jag älskar). Sedan kunde jag inte heller låta bli att slänga på några kvistar koriander som jag är beroende av (som passar utmärkt till båda dessa rätterna). Laxen tillagar man ju så smidigt i en stekpåse (som kommer med i förpackningen på kryddor) vilket ger en riktigt saftig fisk och mindre disk. Man ska alltid vara försiktig så att man inte översteker fisk. Man kan ju använda en stektermometer (54 grader på lax är perfekt) eller bara dra isär bitar av fisken för att se om den är klar… en mumsig och enkel middag blev det i alla fall! Här hittar ni receptet!

 ”Pulled Salmon” i grillat Chipati I samarbete med Santa Maria Sverige.

 

Showing 2 comments
 • Ramona
  Svara

  Låter supergott 🙂

 • Lill Karlsson
  Svara

  Hej Leila
  Nu håller jag på att baka ditt Levainbröd för första gången. Surdegen har matats i 4 dagar enl recept. Använde 4 dl till degen. Det gick ju inte åt all surdeg till baket, vad gör jag med det som är kvar. Ska jag fortsätta och mata den och hur gör jag det? Har aldrig bakat med surdeg men vill gärna lära mig allt. Tacksam för svar.
  Hälsningar
  Lill Karlsson

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate