In Bakom kulisserna, Frågestund!, inredningsbok, Tips

Jag annonserade en frågestund i förra veckan som visade sig vara mycket poppis. Nu har jag äntligen fått en lugn stund för att kunna sitta ner och svara på era frågor. Det blev så otroligt många så exakt alla kanske inte kommer att kunna besvarar men jag tänkte svara på så många jag bara kan! Så himla mycket kloka, smarta och intressanta frågor från er! Tack och kram! Här kommer svar omgång nr. 1…

Hejsan. Har en otroligt viktig fråga att ställa 😉 Var hittar du alla dina coola öronhängen? Hoppas vi får se mer av dig både i bokform och på tvn i framtiden. Gillar även dina bilder på instagram. Du är en härlig inspiration. / Katti

– De kommer oftast från pärlshoppen som säljer pärlor och delar så att man kan göra sina egna örhängen och är hemgjorda <3 Kul att du gillar dem!

Hej Leila, tack för att du är du. Du är en enorm inspiration för mig i både kök och stil. Jag gillar verkligen att du blandar fina klänningar med lite inslag av street. Min fråga till dig är om du har något favoritmärke eller om du har någon favorit butik? Med vänliga hälsningar,
Nella

Jo, jag har alltid gillat DAY MIKKELSENS kläder och stil. Jag har även många klänningar från Agencies Turquoise, Camilla Thulin och ULF ANDERSSON. Jag kombinerar även med plagg från H&M och Indiska ibland. Favoritbutiken är nog Agencies Turquoise och Time Out (på Bondegatan i Sthlm) som säljer ULF ANDERSSONS välskräddade klänningar.

Hejsan. Va kul med frågestund. Har funderat på frågorna nedan.
– Jenny Andersson,skellefteå
Temperaturerna du anger i dina bakböcker är det för varmluftsugn?

– Japp, jag bakar alltid i varmluftsugn för man får ett bättre resultat när luften cirkulerar. Om ugnen är bra och fungerar som den ska så är det alltid bäst. Det man kan tänka på om man inte bakar i varmluftsugn (och gör mina recept) är möjligvis att det kan ta något längre tid och att man eventuellt behöver höja temperaturen något. Max 25 grader.
Kommer det något nytt Leila bakar program så småningom?

– Jag har inget inplanerat som det är nu men i teve-branschen är det ofta ganska så snabba puckar. Ofta börjar man spela in bara någon månad efter att det är bestämt. Någon form av teveprogram blir det med all säkerhet.
Hur går du tillväga när du komponerar nya bakverk?

– Jag utgår ifrån en idé och sedan provbakar jag receptet. Om jag är osäker på hur jag ska göra rådgör jag med mina kollegor ibland. Det händer att jag ibland provbakar samma recept 6-7 gånger innan jag är nöjd. Ibland lyckas jag redan på första försöket.
Vad ska man tänka på när man vill göra egna bakrecept? ­

-Att man inte ska vara rätt för att testa saker och att misslyckas. Ibland föds det geniala ur ett ”misslyckande”. Börja med att utgå igrån ett grundrecept som du behärskar och laborera med lite olika smaksättningar. Det kan vara en bra start.

Hej Leila! Jag undrar om det kommer något tv program i år och så undrar jag om du skulle släppa en inredningsbok denna våren? Hälsningar Minna

– Jag vet inte riktigt om det kommer att bli något teveprogram 2013, eventuellt men jag har bestämt mig för att inte spela in något fören tidigast i höst.
Min inredningsbok kommer i slutet av augusti så den jobbar vi med just nu och jag kan avslöja att den blir helt underbar!! Jag älskar den!!

Hej,
Jag tänkte prova att baka levainbröd men blir lite avskräckt av surdegen, det tar ju sådan förskräcklig tid! Tror du att det skulle funka om man använder bagarens surdeg från kronjäst i levaingrunden? Tror du i så fall att man behöver tillsätta jäst som man ska göra enligt receptet om du ska göra ”vanligt” surdegsbröd?
Ofta bakar jag bröd på helgerna för det är ju fantastiskt gott med nybakat till frukost. Jag brukar då sätta degen på fredag kväll och låta den jäsa till sig i kylskåpet över natten. Kan man lika gärna låta den stå i rumstemperatur? Stort tack på förhand!! Kram Catharina

–  Jag har faktiskt inte hunnit prova kronjäst surdeg ännu. Men om du bakar med den skulle jag absolut tillsätta lite jäst också. Du kan ugå ifrån mina recept (jag kombinerar nästan alltid surdeg och lite färsk jäst). Ett tips är att köpa lite surdeg från något bageri i närheten och mata den 2-3 dagar i veckan. Förvara den in kylen med locket på glänt så att den får syre, annars dör den. Du kan inte låta brödet jäsa i rumstemp över natten, då blir det överjäst men det är helt rätt att fortsätta göra som du gör (jäsa i kylen). Jäser man brödet på detta viset (långsamt) utvecklas smakerna mycket mer.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate