In Okategoriserade

Det är lätt att ha den förutfattade meningen att barn inte skulle gilla makrill, men så är verkligen inte fallet. Mina barn älskar rökt makrill, som är rik på omega 3-fettsyror och D-vitamin, som är bra för hår, hud och skelett.

Dessutom är kombinationen av makrill och taco är kanske inte den första man kommer att tänka på, men det är en klockren smakkombo i denna tacorätt! Den är dessutom superenkel att fixa till eftersom makrillen redan är tillagad. Perfekt till fredagsmyset!

Taco på rökt makrill med avokadosalsa och grekisk yoghurt

4 PORTIONER
2 rökta makrillfiléer
8 små tortillabröd
2 avokado
2 mango
1⁄4 mild röd chilifrukt
1 salladslök
Saft av 1 limefrukt
1 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn
Tjock grekisk yoghurt och koriander till servering

  1. Tärna avokado och mango, blanda med finhackad chili, tunt skivad salladslök (endast det gröna), limesaft, olivolja, salt och peppar i en skål.
  2. Grilla tortillabröden hastigt i en torr grillpanna på båda sidor tills de fått ett rutat mönster.
  3. Dela makrillfiléerna i bitar och varva din taco med het salsa, makrill och en svalkande klick yoghurt och koriander på toppen.

makrilltaco_familjeliv_blogg

Du hittar fler fräscha recept i min senaste bok The Fresh Foodie, som du kan köpa HÄR

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Translate