In Travel

1. Burger joint

När man är i New York ska man verkligen passa på att se till att få i sig en riktigt god burgare. Det är ju trots allt amerikanarnas paradrätt numero uno. På lilla hemliga Burger joint serveras erkänt goda sådana. Men det är inte en vanlig Diner som alla hittar till. Den ligger undangömd bakom tjocka sammetsdraperier i lobbyn på pampiga hotellet Le Meridien, mitt i Manhattans affärs-och shoppingdistrikt. Här bakom den polerade marmorn gömmer sig ett stökigt litet hål i väggen som en pärla i en mussla. Det är oftast lite kö och trångt ibland borden till den snabba och livliga hamburgarutskänkningen men det går undan så det är värt att vänta lite. Burgarna smakar i vilket fall utsökt och det är lite av en annorlunda upplevelse att leta sig hit. Det passar väldigt bra för lunch om man har planerat en shoppingdag i Midtown eller på 5th Avenue.

burger-joint-nycBurger Joint
Le Parker Meridien
119 W 56 St. Manhattan, NY 100 19
Tel. 212-708-7414
Parkermeridien.com

2. The Little Owl

Den här kvarterskrogen har garanterat de bästa burgarna i New York med omnejd. Jag har en kompis som är besatt av burgare och gör vad som helst för att hitta den bästa burgaren och han hävdar bestämt att det går inte att få det bättre än Little Owls burgare och han har verkligen rätt. De är galet saftiga och inte starkt kryddade utan här är det köttsmaken som står i fokus, när vi pratade med ägaren sa han att de beställer specialmald köttfärs av det absolut finaste köttbitarna och det är bara The Little Owl och 4 restauranger till som får beställa det här köttet. De har även annan mat men beställ en burgare, du får helt enkelt inte missa tillfället.

little owl NYC

The Little Owl
90 bedford street (corner of bedford och grove)
Tel: 212-741-4695
Thelittleowlnyc.com

3. Pj Clarks

Perfekt ställe om man är riktigt sugen på klassisk burgare. Legendariskt ställe med bra mat. De sägs ha bästa burgaren i NYC men jag tycker att de tävlar med ”Burger Joint” och Little Owl. Pj Clarks finns på 3 adresser på Manhattan och är en Pub som serverar burgare och mycket annat gott.

PJ Clarks NYC

PJ Clarks NYC

Hitta din närmaste Pj Clarks här… www.Pj Clarks.com

 

4. Superiority burger

Detta har kommit att bli ett av de hetaste ställena i New York med enbart vegetariska och veganhamburgare. Du hittar på nionde gatan i East Village. Menyn är annorlunda och burgarna kioskvältare.

superiority burger NYC

Superiority Burger
430 E 9th Street
New York, NY 10009, USA

Superiorityburger.com

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate