In I köket, Inspiration!, Leila's General Store, Tips

Att gå bort på middag och komma tomhänt är aldrig roligt. Därför vill jag gärna inspirera med lite roliga gå-bort-presenter som man kan plocka ihop själv (kanske har man till och med alla ingredienser hemma redan).

Så här i vintertid är det aldrig fel med ett ”varmchoklad-kit”. Leta fram (eller köp) två fina latteskålar och fyll dem med små celofanpåsar med kakao som du blandat med muscovadosocker och en påse mini marshmallows. Lägg sedan till kanelstänger och vaniljstänger så kan du gå bort med stil. Har du inte tiden på din sida så är turbovarianten på detta en flaska av ditt röda favoritvin med lite mörk choklad fastknutet runt flaskhalsen. Amaronevin och mörk choklad älskar varandra extra mycket… <3

En liten trälåda fylld med ost, marmelad och druvor är enkelt att plocka ihop och piffa till genom att knyta fast en sked på marmeladburken med en rosett. Eget smaksatt salt kan man också göra själv, det är bara att blanda flingsalt med sina favoritkryddor och sedan fylla upp en fin liten burk och knyta fast en etikett. Förslag på smaksättningar är Rosmarinsalt, Provencale (vitlök, timjan, rosmarin, citronskal) eller Marockanskt salt med spiskummin, paprikapulver, chili, vitlök och citronskal…

Bilderna är tagna av David Loftus och de kommer ifrån min bok Leilas guldkant på vardagen som ni kan hitta här www.leilasgeneralstore.com

Showing 6 comments
 • Gabriella Thulin
  Svara

  Hej!
  Jag heter Gabriella, bor i Mariefred och inspireras mycket av din blogg. Tillsammans med två klasskamrater driver jag ett UF-företag på Europaskolan. Företaget heter Bake&Break UF och vi har tagit fram en helt ny produkt på bakmarknaden, som vi gärna skulle vilja berätta om. Istället för att begränsas av en muffinsplåt, istället för att kladda med formar som vidgar sig och välter i ugnen, förenar vi muffinsplåtens stadga med pappersformarnas enkelhet, vi kallar det framtidens muffinsformar. Lösningen är enkel: Formarna sitter ihop i ark.

  Eftersom du är en stor förebild för vårt bakgalna företag, har lokal förankring till vårt verksamhetsområde och har stor erfarenhet inom olika bakverktyg genom din butik, skulle det betyda jättemycket för oss om du tittade in på vår hemsida, kollade bilder och läste lite mer om oss. En åsikt från dig skulle vara värd guld.

  Om du är intresserad av att höra mer om oss, eller testa produkten, får du gärna mejla oss på info@bakeandbreak.se. Vi är ett UF-företag som skulle kunna växa enormt med rätt stöttning och vi tror verkligen på vår idé.

  Tack för att du tog dig tid till denna långa kommentar. Lycka till med din dotter!

  Vänliga hälsningar
  Gabriella Thulin
  http://www.bakeandbreak.se
  info@bakeandbreak.se

  • leila
   Svara

   Hej Gabriella, kul med er verksamhet. Verkar som en bra produkt till bagerier etc. Jag har sett likadana på bakers och kobia men tror inte att man bryta av dem. Vet inte hur jag kan stötta er? Med vänlig hälsning, Leila

   • Gabriella Thulin
    Svara

    Hej, vad roligt!
    Produkten används idag i professionella bagerier, men vårt koncept handlar om att introducera samma enkelhet till alla som bakar hemma, då formarna även är mycket snygga till servering. Vi har mött bra respons och även vunnit ”Best innovation award” på internationell UF-mässa.

    Det skulle vara mycket värdefullt för oss om du ville prova vår produkt vid nästa muffinsbak och ge din kommentar på den!

    Vänliga hälsningar
    Gabriella Thulin

 • JohannaG
  Svara

  Älskar att ge bort ätbara presenter o oftast är det väldigt uppskattat.

  (Jag skulle vilja ha den superfina blommiga klänningen på bilden!! wow!)

  Ha en skön helg!
  Hälsningar Johanna

 • Bakingmydreamcakes
  Svara

  Jag ska också prova ge bort en varmchoklad-kit i present. för skulle själv i alla fall uppskatta en sån present <3

 • Valentina
  Svara

  Vilka härliga presenter. Tyvärr är det mest unika present jag gett till någon ett paket av stellawhites tandbleknings strips till min man. 😛 Men vi kan ju inte alla vara lika fyndiga. Han blev glad iallafall så det var ju bra.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate