In Travel
Precis hemkommen och jetlaggad från en resa och stad som jag drömt om att få uppleva.
Vi betade metodiskt av listan med alla tips som jag fått från vänner och de hetaste guiderna över Tokyo.
Levde då staden upp till mina förväntningar? Nja, jag trodde nog att jag skulle få uppleva genuin Japansk kultur. Frossa i mat på charmiga små restauranger med lampor av rispapper med japanska tryck i taket. Men det visade sig att de inte var så lätt. Tokyo är en enorm stad som jag skulle likna mer med Chicago. På sina ställen är i den nästan spöklik som i filmen ” Lost in translation” och på andra ställen helt hysterisk som på Time Square i New York, bara det att ytan på hysterin är betydligt större.
Men några ställen skulle jag inte velat missa. Här är mina toppval i Tokyo.

Japansk eller Koreansk BBQ

Att äta på en japansk eller koreanskt grill restaurang är ”ett måste” och det finns ganska så gott om dem. Det du letar efter är en restaurang med grillar på borden. Här beställer man in olika välmarmorerade köttskivor  ”a la carte” och deras egna favoriter är ko-mage och ox tunga. Tungan kan jag verkligen rekommendera med magen vågar jag mig inte på.

På 2 Chome-29-8 Dogenzaka, Shibuya hittar man en korean på 7 våningen som är riktigt bra. Den är till och med ansedd att vara Tokyos bästa koreanska grillrestaurang om man googlar men det där vet man ju aldrig riktigt. Gott var det i alla fall så rekommenderas.

Gyo-Kaku

På den japanska BBQ Kedjan Gyo-Kaku blir man aldrig besviken även om det kanske inte är det mest avancerade så är det alltid garanterat asgott och perfekt efter eller under en shoppingtur på stan. Googla och du hittar den på flera adresser i Tokyo (men även i New York, Miami och Chicago). Du måste prova deras Kimchi Bim Bim Bap.

Walk in the park

Besök någon av deras vackra parker för en promenad. Miljöerna är enastående och det infinner sig ett lugn i sinnet. Börja dagen med en tur i parken.
Tokyo - walk in the park
Tokyo - walk in the park

Golden Gai

Insprängt mellan höghusen hittar man ett miniatyrkvarter av knasiga minibarer som endast rymmer ett fåtalpersoner (vi snackar 6-10 pers). Alla i sin egen stil med mer eller mindre knasiga ägare. Många har en ”cover charge” på 1000-3000 yen och därmed en ”all you can drink” i en timme. Stämningen i den pyttelilla staden är festlig och det är värt att styra kosan hit för en annorlunda upplevelse som jag garanterar att du inte hittar här hemma.

Omotesando Hills

Hela området är både det charmigaste och trendigaste shoppingområdet i Tokyo. Här sprang vi på David Beckham i en sneakersbutik redan första dagen i Tokyo. Området är fullt av små roliga butiker, caféer och restauranger. Deras shopping mall kan man strunta i men passa på att gör ett besök på Ralph Laurens Flagship Store och Nike Town när du är i området. Ralph har öppnat sitt nya Café koncept i butiken ” Ralph’s Coffee” där du kan dricka utsökta Cappucino’s och mumsa i dig morotskaka.

Cat Street

På andra sidan Omotesando hittar du även området kring Cat street som kryllar av roliga små butiker, caféer och take out restauranger. Här hittar du allt från Lobster rolls till roliga glassar. Tydligen ska Cat street Café vara värt ett besök men var inte för mig som allergiker.

Oriental Market

Om du vill hitta godbitarna av det japanska hantverket och fina vintageföremål och vintage kimonos ska du göra ett stopp på Oriental Market. Det är den ultimata presentbutiken för dig som inte vill komma tomhänt hem (även om risken för det kanske är liten). Här fýndade jag vackert blåvitt porslin, vintagefat, roliga shop sticks, barnleksaker och mycket mer som blev till lyckade presenter när jag kom hem.

En drink på Park Hyatt

Från baren där Bill Murray satt att sippade på sin whiskey i filmen ”Lost in translation” hittar man en enastående utsikt över staden men tydligen även stans godaste pommes frites (friterade i ankfett). Här har alla borden utsikt och det är en upplevelse värd sitt rykte.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate