I alla mina kök har jag ständigt envisats med att ha öppna hyllplan. Detta för att rummet får så mycket mer rymd och det blir enkelt att förändra stilen bara genom att byta ut prylarna och färgerna. Här kommer lite inspirerande hyllor…
Bilderna har jag lånat från min Pinterest mapp på kök.
Hej! Vi har köpt ett torp som vi snart ska flytta in i, och planerar också att inte ha några överskåp utan istället ha hyllplan. Men tycker du aldrig att det upplevs som rörigt med så mycket saker ”framme” hela tiden? Vår plan är att ha ett stort gammalt skåp med allt vi inte använder till vardags just för att slippa se allting. Vore intressant att höra hur du resonerar. 🙂
MVH / Anna
Halloj, det låter som en bra lösning tycker jag. I mina kök har jag inte lika mycket porslin som på inlägget framme utan mest det jag använder ofta. Tycker att det blir levande och roligt när man ser prylar i ett kök ❤
Hej Leila,
På fettisdagen tänkte jag bjuda några kollegor (ca 20 st) på semlor enligt ditt goda recept. 🙂
Min fråga: Kan jag göra klart själva bullarna dagen innan och bara fixa innanmätet och grädden på tisdags morgonen? Håller sig bullarna saftiga och färska? Hur ska jag förvara dem över natten på bästa sätt, frysen eller i rumstemperatur?
Jag skulle frysa dem så fort de svalnat. Dagsgammalt bröd brukar aldrig vara lika roligt… Lycka till!
Hej.
På tal om semlor.Hittade just ditt recept på semlor med egen mandelmassa. Blev lite fundersam när det står 150 g ”mjukt” smör i degen. Det tolkar jag som rumsvarmt, inte smält. Tänkte att det säkert stämmer, även om jag alltid har smält smör i.
Sagt och gjort, nu har den jäst i ca 45 min…och inget har hänt:-(
Ska det vara smält eller mjukt?
DEt ska vara mjukt som det står i receptet. Knådar man in mjuk smör och jäser degen länge så utvecklas smakerna mer och du få¨r saftiga bullar <3
Jo, det gick ju bra! Nu ligger bullarna och jäser så fint!/ Tack
Tycker att det är så fantastiskt fint med öppna hyllplan men så fort jag för det på tal bland familj och vänner är allas kommentar ”sååå opraktiskt!”. Är det svårt att hålla porslinet fräscht? Tänker ungefär som kommentaren ovan att ha det som används till vardags framme.
Väldigt fina och inspirerande bilder, som alltid.. 😉 Tack för det!
Therese
Ja, det är skitsnyggt på de bilder med ´gamla kök´ men det krävs god planering för att få det att fungera i ´modernare´ (bild 2) där man misslyckats..
Fina! Min favoriter är den gröna köket.
oh, these kitchen pictures are so beautiful! love your creative blog!
greetings from germany, geisslein
vilka fina kök.
Men hur funkar det? Jag har en massa porslin och annat som kanske inte är snyggast och väldigt mycket grejer.
Vad har man framme och vad är undanstoppat.
Och hur smutsiga blir hyllorna?
Jag skulle gärna ha sådana hyllor.
Mvh anna
Hej Leila! Grattis till guldklimp nr 2, hon är superfin! 🙂 Vi väntade barn samtidigt förra gången, jag jobbade på Söder och såg dig då och då på stan. Jag är i vecka 34 nu, så spännande att få ett syskon! 🙂
Har er dotter fått namn ännu? Vi jobbar på namnlistan, så många fina namn att välja mellan. Vår första guldklimp är en underbar Lilly på 3 år, svårt att få till ett lika fint namn tycker jag 😉
Ska prova dina semlor till helgen tänkte jag. Ska bli spännande och höra vad eran tjej fått för namn 🙂 /P
Härligt! Stort lycka till med graviditeten <3 Inget namn för oss ännu…<3
Jättefint! Med rätt kök och stil så tycker jag det passar perfekt. Kanske i sommarstugan..hm..får se, har så mycket idéer där 🙂
Älskar öppna hyllor, men kan inte hålla ordning..