In Lifestyle

På instagram teve visar jag idag hur man gör världens godaste kolasnittar!

Det här receptet är helt beroendeframkallande och i ett nafs kan man få tre sorters kakor till fikat. Jag har bakat dem sedan barnsben och det här är verkligen det allra bästa receptet. I promise!

Galet snabbt, enkelt och gott! Gå in HÄR på klippet och se hur jag gör!

kolasnittar

.

3 varianter på kolasnittar

 

 

Cirka 40 kakor

GRUNDRECEPT

200 g mjukt smör

2 dl strösocker

4 msk ljus sirap

4,5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

2 tsk malen ingefära

1 rulle Cloetta Center

100 mörk choklad 70%

1 msk kakao (gärna Valhrona)

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4. Dela degen på 3 lika stora bitar.

5. Rulla en av degbitarna till en avlång rulle och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper eller silikonmatta. Platta till den lite med fingrarna. Sätt i centerbitarna i degen lite om vartannat.

6.      Hacka eller bryt chokladen i stora bitar. Blanda med nästa degbit och forma till en rulle. Lägg längden på plåten och platta till den lite.

7.      Dela den tredje degbiten på 2 bitar. Blanda den ena biten med kakao och forma till en rulle. Tvätta händerna och forma den ljusa degbiten till en lika lång rulle. Tvinna/ Snurra dem runt varandra till en längd. Lägg längden på plåten och platta till den som de andra.

8.      Räffla längderna med en gaffel.

9.      Grädda dem gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter.

10.    Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.

Tips!

Tänk på att lämna gott om utrymme mellan längderna eftersom kakdegen flyter ut i ugnen.

Showing 7 comments
  • Michelle
    Svara

    Så gott och skönt när man kan få flera olika varianter på samma gång 🙂

  • Malin
    Svara

    Detta ska testas ?
    PS Du har glömt steget där du lägger på Center-bitarna i texten ?

    • Leila Lindholm
      Svara

      Det står i beredningstexten nu. Tack.

  • Anna
    Svara

    Ser ju toppen ut, men jag kan inte hitta hur man ska göra med centern?

    • Leila Lindholm
      Svara

      Yes, nu ser du det i texten.

  • AnnSophie
    Svara

    Detta recept var ibland det smarrigaste jag gjort på länge…! Vilken succé!

pingbacks / trackbacks

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate