På instagram teve visar jag idag hur man gör världens godaste kolasnittar!
Det här receptet är helt beroendeframkallande och i ett nafs kan man få tre sorters kakor till fikat. Jag har bakat dem sedan barnsben och det här är verkligen det allra bästa receptet. I promise!
Galet snabbt, enkelt och gott! Gå in HÄR på klippet och se hur jag gör!
.
3 varianter på kolasnittar
Cirka 40 kakor
GRUNDRECEPT
200 g mjukt smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen ingefära
1 rulle Cloetta Center
100 mörk choklad 70%
1 msk kakao (gärna Valhrona)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
4. Dela degen på 3 lika stora bitar.
5. Rulla en av degbitarna till en avlång rulle och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper eller silikonmatta. Platta till den lite med fingrarna. Sätt i centerbitarna i degen lite om vartannat.
6. Hacka eller bryt chokladen i stora bitar. Blanda med nästa degbit och forma till en rulle. Lägg längden på plåten och platta till den lite.
7. Dela den tredje degbiten på 2 bitar. Blanda den ena biten med kakao och forma till en rulle. Tvätta händerna och forma den ljusa degbiten till en lika lång rulle. Tvinna/ Snurra dem runt varandra till en längd. Lägg längden på plåten och platta till den som de andra.
8. Räffla längderna med en gaffel.
9. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter.
10. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
Tips!
Tänk på att lämna gott om utrymme mellan längderna eftersom kakdegen flyter ut i ugnen.
-
[…] Kolasnittar, grundrecept – receptet kommer från Leila Lindholm (recept) […]
Leave a Comment
Så gott och skönt när man kan få flera olika varianter på samma gång 🙂
Detta ska testas ?
PS Du har glömt steget där du lägger på Center-bitarna i texten ?
Det står i beredningstexten nu. Tack.
Ser ju toppen ut, men jag kan inte hitta hur man ska göra med centern?
Yes, nu ser du det i texten.
Detta recept var ibland det smarrigaste jag gjort på länge…! Vilken succé!