In Lifestyle

På instagram teve visar jag idag hur man gör världens godaste kolasnittar!

Det här receptet är helt beroendeframkallande och i ett nafs kan man få tre sorters kakor till fikat. Jag har bakat dem sedan barnsben och det här är verkligen det allra bästa receptet. I promise!

Galet snabbt, enkelt och gott! Gå in HÄR på klippet och se hur jag gör!

kolasnittar

.

3 varianter på kolasnittar

 

 

Cirka 40 kakor

GRUNDRECEPT

200 g mjukt smör

2 dl strösocker

4 msk ljus sirap

4,5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

2 tsk malen ingefära

1 rulle Cloetta Center

100 mörk choklad

1 msk kakao (gärna Valhrona)

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

4. Dela degen på 3 lika stora bitar.

5. Rulla en av degbitarna till en avlång rulle och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper eller silikonmatta. Platta till den lite med fingrarna.

6.      Hacka eller bryt chokladen i stora bitar. Blanda med nästa degbit och forma till en rulle. Lägg längden på plåten och platta till den lite.

7.      Dela den tredje degbiten på 2 bitar. Blanda den ena biten med kakao och forma till en rulle. Tvätta händerna och forma den ljusa degbiten till en lika lång rulle. Tvinna/ Snurra dem runt varandra till en längd. Lägg längden på plåten och platta till den som de andra.

8.      Räffla längderna med en gaffel.

9.      Grädda dem gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter.

10.    Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.

Tips!

Tänk på att lämna gott om utrymme mellan längderna eftersom kakdegen flyter ut i ugnen.

Recent Posts
Comments
  • Michelle
    Svara

    Så gott och skönt när man kan få flera olika varianter på samma gång 🙂

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »

FROM MY KITCHEN TO YOUR INBOX

- Be the first to know -

Tack!