In Uncategorized

i min podcast har vi pratat lite taco recept och då kommit in på att det ingår en hel del konserveringsmedel och mjukgörande tillsatser i köpt tortillia. Men det är enkelt att baka tortillia själv, här är mitt recept som vi hade när jag jobbade på Fredsgatan 12. Man mixar bara majskornen fint och blandar med 1dl vatten, jäst, salt, socker och olja. Därefter tillsätter men lite mjöl i taget och arbetar samman till en deg. Jäs till nästan dubbel storlek. Kavla ut tunt till runda tortillias och grädda/stek brödet i en stekpanna på bägge sidor.

Showing 23 comments
  • Annelie
    Svara

    En dum fråga, går det att byta olivoljan mot rapsolja?

  • Sara
    Svara

    Vill gärna testa, men undrar hur mkt vatten du har i degen?

  • Sara
    Svara

    Hej:) detta vill jag testa! Jag undrar bara hur länge degen ska jäsa ungefär och hur mycket vatten det ska vara?

  • Marianne
    Svara

    Hur mkt vatten ska det vara? Bara tillräckligt för att lösa ut jästen?

  • Micke
    Svara

    Undrar hur mycket vatten.?
    Tack

  • Ninnie
    Svara

    Hej! Står att man ska blanda med vatten. Hur mycket? /Ninnie

  • Ramona
    Svara

    Mums så gott med egna 🙂 Fick hem din nya bok idag och ser fram emot att testa massa gott därifrån 🙂 Ser jättefin ut.
    Vad smart med konserver att odla kryddor i , verkligen fint.
    Ha en fin fredag, kram

  • Kristin
    Svara

    Låter gott! Hur mycket vatten ska man ha i ungefär?

  • Katinka
    Svara

    Beställde din nya bok i tisdags och igår satt du ett par rader framför mig i planet. Skulle så gärna berättat vad mycket jag uppskattar dina böcker och dina tv-program men hejdade mig då du faktiskt är värd att få vara i fred. Ser med spänning fram mot min (din) nya bok

  • Lisen
    Svara

    Hejsan, tittar på dej och Ebba på gokväll. Roligt att se er ihop. Jag undrar var din fina klänning kommer ifrån? Tack på förhand!
    Lisen

  • Lina
    Svara

    Tack för ett bra recept, jo man känner ju när man äter färdigköpta tortillas att det inte är jättebra när man ser ett bästföredatum som är nästan ett år framåt i tiden. De färdigköpta är dessutom inte så jättegoda utan ganska svampiga, hemmagjorda är mycket godare =)

  • Monica
    Svara

    Hur mycket vatten ska det vara som du blandar majsen med?

  • Helene
    Svara

    Hej Leila!
    Älskar din och Niklas podd! Blev glad över ditt tips på att baka egna tortillasbröd utan tillsatsämnen. Men hur mycket vatten ska det vara? Hittar det ingenstans i ditt recept.
    Kram, Helene

  • Iréne Börjesson
    Svara

    Hej

    Tack för receptet på Tortillas. Det blir jag jättenyfiken på att baka!
    Dock, du skriver i texten ovan: ”blanda majskornen med vatten”. Det står inget om vatten i ditt recept. Vilken mängd vatten ska man ha? Ska det vara 37 gradigt?

    Tack för en härligt bra blogg och alla fina saker du säljer! I love them!
    Ha det jättebra
    Kram
    Irene från Karlskrona

  • Carolin
    Svara

    Har precis lyssnat på sista avsnittet av Eat This. Så roligt med en kvalitépod. Verkligen underhållande och intressanta ämnen ni tar upp.

    Tack för receptet ovan. Du inspirerar på många olika sätt.
    /Carolin

  • Johan Svensson
    Svara

    Funderar också över vattenhalten?
    Tacksam för svar

  • Cecilia
    Svara

    Åh, jag vill också ha det kompletta receptet med vatten (om det ska vara med), ca antal bröd och kanske en ungefärlig jästid.

  • Emma
    Svara

    Hej!
    Jag är också nyfiken på om något vatten ska tillsättas?
    Eller är det vattnet som är med i majsburken som räknas?

    Jätte tacksam för svar 🙂

  • Patricia
    Svara

    Hej
    Precis börjat lyssna på din och Niklas podd, som förövrigt är jättebra, och blev sugen på att testa göra egna tortillas som ni pratar om i avsnitt två 🙂 Men som Iréne ovan också frågat om så skriver du att en ska blanda majs med vatten men det står inte angivet hur mycket vatten som ska tillsättas? Hälsning Patricia

    • leila
      Svara

      1 dl <3

      • Monica
        Svara

        Tack för svaret, då ska jag testa

  • Carolina
    Svara

    Hej!
    Ser fram emot att testa detta receptet, men som tidigare skrev – Hur mycket vatten ska det vara i? Vill inte råka ta för mycket så det blir för lös deg.

    • leila
      Svara

      1 dl vatten… hade fallit bort…

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate