In Bakom kulisserna, Bakverk, Hemma hos mig, I köket, Leila's General Store, Mammalivet

Snart har min lilla Walter sin fjärde födelsedag och det är en Big deal för honom ska ni veta. Han har pratat om den i flera månader så nu gäller det att leverera om man säger så. Nej, skämt å sido så är det ju klart att det blir extra kul att fixa kalas till en liten som verkligen ser fram emot det. Tidigare så har han ju varit så liten så då har det inte spelat så stor roll för honom men nu märker man att han är med i matchen och planerar vilka som ska komma och sådär. Det är verkligen supergulligt och han tränar på att slå in paket. Han har redan förbrukat fyra tejp-rullar så det packas ordenligt. Ofta med tejp i flera varv runt paketet.

Temat blir ju givetvis stora maskiner (vad annars) det är liksom i den världen vi lever här hemma. Man kan inte ta ett steg utan att snubba på en bulldozer eller traktor, lite som att passera ett minerat fält kan jag ibland uppleva det som. Det gäller att inte snubbla och tappa en liten bebis 😉 Inbjudningarna till kalaset ser ut så här…

Jag som har ett visst intresse för bakning laddar för att bjuda på cupcakes, bullar och jordgubbstårta men när man frågar Walter vad han vill ha så säger han glasstårta, för det är det som de har när det firar födelsedagar på förskolan. Jaha, där var mina skills bortkastade. Jag får väl försöka göra den i form av en grävmaskin eller nått?

Kanske blir det ändå så att jag smyger in lite andra godsaker på kalaset. Kan bli svårt att låta bli, så att säga… Kalasprylarna på bilderna och flera kalasprylar hittar du HÄR…

Det här är mitt grundrecept på cupcakes:

Classic cupcakes

 12 cupcakes

3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

 Cream cheese frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost

 Strössel, vimplar eller blommor till garnering

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2. Bred frostingen på kakorna och garnera med strössel eller blommor.

 Classic cupcakes brukar jag ibland färga med karamellfärg i olika pastellfärger. Men var försiktig, så att frostingen inte blir för intensiv i färgen.  Ett par droppar karamellfärg räcker. Sedan garnerar jag med olika sorters  strössel och andra fina dekorationer. Bara fantasin sätter stopp för dessa klassiker som kan varieras i oändlighet.

Find all the partystuff at www.leilasgeneralstore.com, you can make orders from all over the world!

 

Showing 5 comments
  • Lisa
    Svara

    Hej! Jag undrar om man kan köpa dina saker som slickepottar och formar i en butik någonstans i stockholm? 🙂

    • leila
      Svara

      På lördag startar en pop up store hos Lively på Birger Jarlsgatan, annars är det enbart på nätet <3

      • Lisa
        Svara

        okej tack för svaret 😀

  • suvi
    Svara

    Oj, det kommer och bli kanon! Kul med party prylarna 🙂 Tror vi ska ha ballerina tema när Prinsessan blir två till hösten.

    /suvi

  • Lotta
    Svara

    Vilka fina kakor!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate