In I köket, Inspiration!, Recept

Här kommer ett av mina favvorecept på lax. Världens enklaste och godaste ingefärslax… Superfräscht och nyttigt!

Ingefärslax

900 g färsk lax i hel bit (med skinnet kvar)
3 msk japansk soja
1 tumstor bit ingefära
3-4  vitlöksklyftor
olivolja
Kokt råris till servering

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Koka råris i en riskokare eller på spisen.
  3. Lägg laxbiten med skinnsidan nedåt på ett fat.
  4. Krydda laxen med lite svartpeppar från kvarn.
  5. Ringla över sojan och klappa in finriven vitlök och ingefära i laxen.
  6. Sätt en stektermometer i fiskbiten och sätt in den i ugnen.
  7. Ta ut fisken vid 54 grader, i kärntemperatur.
  8. Servera med kokt råris och en sallad.

20140401-180824.jpg

 

Comments

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate