Här kommer ett av mina favvorecept på lax. Världens enklaste och godaste ingefärslax… Superfräscht och nyttigt!
Ingefärslax
900 g färsk lax i hel bit (med skinnet kvar)
3 msk japansk soja
1 tumstor bit ingefära
3-4 vitlöksklyftor
olivolja
Kokt råris till servering
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Koka råris i en riskokare eller på spisen.
- Lägg laxbiten med skinnsidan nedåt på ett fat.
- Krydda laxen med lite svartpeppar från kvarn.
- Ringla över sojan och klappa in finriven vitlök och ingefära i laxen.
- Sätt en stektermometer i fiskbiten och sätt in den i ugnen.
- Ta ut fisken vid 54 grader, i kärntemperatur.
- Servera med kokt råris och en sallad.
Så gott det ser ut! Jag älskar verkligen lax, tackar för receptet, kram Suss