En styckningsdetalj som jag har börjat använda mer och mer i köket är högrev. Jag köper det och maler ner till färs när vi gör hamburgare och smaken går inte ens att jämföra med färdigmalen färs. Det är så otroligt mycket godare. Har man ingen köttkvarn så kan man köra det i mixern men då bör man putsa (skära bort senor) köttet noga och skära i bitar först. Smaksätt sedan med flingsalt, svartpeppar, Tabasco och pyttelite riven vitlök, så har du en burgare som smakar som i New York.
Ett annat tips är att prova på en ny styckningsdetalj från Ica som jag upptäckte genom några vänner häromdagen. Supergod och saftig del av högrevet som påminner om entrecote i smak och konsistens men mindre fett och bättre pris. Enkelt att tillaga, bara att krydda, bryna och sedan köra färdigt i ugnen cirka 3-4 minuter.
Hej! Jag har en bakfråga, när du täcker tårtor med marsipan, köper du eller gör du själv? Tänker på tex ditt recept i Piece of cake på princesstårta, där anges bara xx g marsipan och inget recept så jag tänkte du kanske köper. Jag hittar ingen kavlingsbar i någon affär. Jag vet att det finns webshoppar som har , men om man vill handla i ”vanlig” affär – några tips? Gör annars alltid allt från grunden, men just marsipan känns så skönt att få färdig….
Inget tips faktiskt. Jag ska titta på att ta in en riktigt bra marispan i vårt sortiment!
efter lite research kan jag faktiskt svara på min egen fråga 🙂 Jag hittade kavlingsbar marsipan på the English shop i Söderhallarna (finns i Gbg och Malmö också tror jag). Fanns ingen kritvit, men ofärgad (så den är ju lite sådär, beige-aktig, den färg som mandlar har) samt en som hette Golden, antar den är kul då. Det var av märket dr Oetker. De har också massor med ”Rolling fondant” som jag antar är typ sugarpaste. Om man vill ha det.
Chuck roll låter väldigt gott, men finns ingenting motsvarande från SVENSKA producenter? Någonting för oss som vill välja närproducerad mat med känt ursprung, och värna om svenska bönder och svensk matproduktion? För mig känns det fel att en köttbit ska transporteras över halva jordklotet när det finns så fint kött i vårt eget land. Tack för en bra och inspirerande blogg!
Det har du rätt i, det borde vara Svensk kött och det brukar det vara i Ica Selection så jag tittade inte ordentligt. God köttbit var det, synd att den inte var svensk.
Rekommenderas starkt! Jag gör hamburgare på enbart högrevs färs och det är det godaste som finns…
Ser jättegott ut:) gör du Friscobrödet själv eller köper färdigt? Försökte leta på nätet efter recept men det var inte helt lätt:/
Det köpte jag färdigt dena gången. Walter älskar det.
Bra tips! Ska spara till en köttkvarn.