In Lifestyle

Mina favorit tacos är utan tvekan fisktacos med krispig torsk panerad i panko i hembakade tortillabröd med mangosalsa!
Jag tycker den här rätten passar lika bra som middag på en vardag med familjen som till att bjuda vännerna på till helgen!

Fisktacos - recept - Leila Lindholm

Fisktacos med mangosalsa

4 tacos

DU BEHÖVER
600 g färsk torskfilé
2 dl mjöl
3 ägg
2-3 dl panko
1 liter neutral olja för fritering
machésallad
koriander

Mangosalsa

1 mango, tärnad
2 avokado, tärnad
4 salladslök (den gröna delen), skivad
1 ask körsbärstomater, 250 g, tärnad
1 kruka koriander, hackad
saft av 1 lime
2-3 msk olivolja
1 msk flytande honung
flingsalt
svartpeppar

Ponzusås

2 msk soja
2 msk rostad sesamolja
saft 1 lime
2 msk vita sesamfrön, torrostade
1/3 jalapeno, finhackad

Yoghurtaioli
1 dl majonnäs
3 msk grekisk yoghurt
½ vitlöksklyfta, finriven
skal av 1 lime
en nypa flingsalt
svartpeppar

Tortillabröd
3 dl majs (1 burk)
1 dl vatten
10 g färsk jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
1 msk olivolja
ca 5-6 dl mjöl
mjöl till utbakning

GÖR SÅ HÄR
1.Börja med att baka tortillabröden. (scrolla ner för instruktioner)
2. Bena ur torsken och skär filéerna i bitar.
3. Knäck äggen i en skål, häll upp mjöl i en annan och panko i en tredje. Dubbelpanera genom att först doppa fisken i mjöl, därefter ägg och till sist panko. Lägg bitarna på en plåt eller ett fat.
4. Gör mangosalsan. Blanda mango, avokado, tomater, salladslök, koriander, limesaft, olivolja, honung, flingsalt och svartpeppar.
5. Gör ponzusåsen. Blanda soja, rostad sesamolja, limesaft, sesamfrön och jalapeno.
6. Gör limeaiolin. Blanda majonnäs, yoghurt, vitlök, limeskal, flingsalt och svartpeppar.
7.Hetta upp oljan i en vid, tjockbottnad kastrull, nästan på högsta värme. Doppa ner bitarna några stycken i taget, i ett par minuter tills de fått lite färg.
8. Lägg machésallad i botten av varje tortillabröd, lägg på mangosalsa, fisk, ponzusås och limeaioli. Toppa med koriander.

Tortillabröd
1. Mixa majskornen fint och blanda med 1 dl vatten, jäst, salt, socker och olja.
2. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta samman till en deg.
3. Jäs till nästan dubbel storlek.
4. Kavla ut tunt till runda tortillas och grädda/stek brödet i en torr stekpanna på medelhög värme på bägge sidor. Håll bröden varma under bakduk.

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate »

FROM MY KITCHEN TO YOUR INBOX

- Be the first to know -

Tack!