In Fest, I köket, Inspiration!, Instagram, Recept, Uncategorized

Oj va gott de kan vara med hemlagad glass, häromdagen gjordes det både kantdoppade strutar, glass, lite strösselmarsmallows och pricken över i …..chokladfudge! kolla in och bli sugna!

20130906-155021.jpgJag har kantdoppat strutarna i min fudge, sen i strössel, och för dom vuxna hackade valnötter och mandel.

20130906-155704.jpgDaim och Oreoglass….alltså ja säger bara, mumsfillibabba! Även kallad turboglass…köp vaniljglass, tillsätt krossad daim och grovhackade Oreocookies, klart!

20130906-155928.jpgHär har jag åter igen gjort det enkelt för mig, doppa minimarsmallows i lite lite fudge, rulla sen i strössel, poppis godis till barnen.

20130906-160126.jpgOch det godaste…”Ice Cream Sundae”vaniljglass med just chokladfudge.

Choklad fudge

100 g smör
1 dl ljus sirap
1 dl råsocker
4 msk kakao (Vahlrona)
1 vaniljstång
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde

 

  1. Mät upp allt i en tjockbottnad kastrull.
  2. Låt allt koka upp, låt det sen koka sakta i ca 20- 25 min beroende på hur hård fudge du vil ha.
  3. Du kan göra denna fudge med fördel i förväg och sen bara värma på.

Tips: Det är även väldigt gott att tillsätta rivet apelsinskal i receptet.

20130912-100543.jpg

Showing 3 comments
  • Romladolcevita
    Svara

    Önskar dig en fin helg från Italien!

  • Marsa
    Svara

    Oh, vilket fint idee to decorate ice-cream cones that way!

  • Johanna
    Svara

    Krossade Oreokakor både låter och ser gott ut. Daim har jag testat att ha i glass, men nu ska jag testa i ”kombo” med de krossade Oreokakorna. Tror mina grabbar kommer gilla det!
    Strutarna ser också läckra ut, men jag misstänker att det för min del kommer ge mer kladd och krossade strutar än vad det är värt, så det får bli glass i skålar 😉

    /Johanna

    (http://johannaunderytan.blogg.se/ )

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate