In Bakverk, Halloween, Hemma hos mig, I köket, Inspiration!, Just nu, Magi!

Idag bjuder jag på ett litet recept på en fantastiskt god Halloweentårta som är både enkel och rolig att baka till halloweenpartyt. Man kan absolut göra den någon dag innan festen utan att den blir tråkig. Nu ska jag packa väskan för att resa till London i helgen där jag ska baka på BBC’s Bakes and Cakes. Om ni är på plats är ni varmt välkomna att komma och titta. På plats är många stora stjärnor precis innan mig framträder bland annat Mary Berry och Paul Hollywood från Great Britain Bake off…

Today, I’m treating you on a recipe for a simply amazing Halloween cake that is great to make for the Halloween party. One can certainly make it one day before the party without the cake becoming dry. Now I’ll pack your bags to travel to London this weekend where I’ll bake on BBC’s Bakes and Cakes show. If you are around, you are more than welcome to come. On site are many big stars just before me stands including Mary Berry and Paul Hollywood of Great Britain Bake Off

IMG_1321.JPG

 Devils food truffle cake med spökmaränger

1 chokladtårta

 Chokladtryffel

  • 6 dl vispgrädde
  • 500 g mörk choklad av hög kvalitet
  • 2 tsk smör

Chokladbottnar

  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 5 dl mjöl
  • 1,5 dl kakao av god kvalitet
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • En nypa salt
  • 200 g mörk choklad
  •  
  1. Koka upp grädden och tag av den från värmen.
  2. Hacka chokladen och rör ner choklad och smör i grädden.
  3. Ställ in din färdiga tryffel i kylen och låt svalna i ca 6 timmar.
  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Vispa socker, smör och sirap krämigt.
  3. Separera äggen och rör ner gulorna i smörkrämen.
  4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, ingefära och salt.
  5. Vänd försiktigt ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten för hand.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt i smeten.
  7. Vispa vitorna till ett skum och vänd ner dem i smeten.
  8. Fördela smeten över 3 smörade teflonkakformar med löstagbar botten.
  9. Baka i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.
  10. Låt dina bottnar svalna helt.
  11. Lägg sedan första kakan upp och ned på ett tårtfat, bred över lite av chokladtryffeln, lägg på nästa kakbotten även den upp och ner och upprepa proceduren ännu en gång, täck sedan topplagret med tryffel, använd en spatel eller palett och bred tryffeln över hela tårtan så den täcks med tryffel, garnera med dina spökmaränger.

Spökmaränger

Ca 25 st

  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 droppar ättiksprit (12%)
  • Några droppar chokladsås (till spökögon)
  1. Sätt ugnen på 90 grader.
  2. Vispa vitorna tillsammans med strösocker och ättikan tills du får en styv och glansig maräng.
  3. Spritsa ut små toppiga maränger på bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 min.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Ta sedan en tandpetare och doppa i din chokladsås och måla små ögon på dina maränger.

IMG_1653.JPG

Showing 9 comments
  • Emma
    Svara

    Vilka läckra spökmaränger! De måste jag nog testa att göra till halloween! Vet inte om jag hinner göra tårtan dock 😉 En fråga, helt off topic, är det någon skillnad på glykos och glykossirap? Jag har en julblogg och jag och mina läsare undrar detta… Har försökt googla, men blir inte klokare… Jag vet att du i första säsongen av Leilas Jul (den absolut bästa säsongen om du frågar mig ;)) använde du i ett avsnitt glykos för att göra kola och i anvnittet efter glykossirap för att göra fransk nougat. Alltså måste det ju vara någon skillnad? Eller varför använde du olika..?

    Jättetacksam för svar!

    /Emma, Jul i fjällen

    • leila
      Svara

      Halloj, jag tror inte att det är någon skillnad faktiskt. Jag gjorde fransk nougat i min tredje säsong, så det kan inte ha varit första du menar.

      • Emma
        Svara

        Hihi, ja det kanske det var! Jag hade ett litet Leilas Julmaraton o kolla på massa i rad… Så det var därför det var så tydligt att du använde det ena i ena programmet och det andra i ett annat (som jag kollade på precis efter) Tack så jättemycket för svaret! Då kan vi nog konstatera att det inte är någon skillnad 🙂

  • Svara

    Jag som inte kunde vänta var och köpte Elle…

  • Karins Kök
    Svara

    Dina Rocky road brownies är preciiis vad jag letar efter!! Köpte färdiga på Willys häromdagen som barnen bara älskade så jag började googla efter nåt liknande och hittade dina. Ska verkligen baka dom nån dag, ser underbara ut!

  • Svara

    Tårtan ser ju supergod ut! Och läckra små spöken också!

  • Johanna
    Svara

    Hur stora kakformar ska man använda?

  • Lanja
    Svara

    Åh tårtan ser väldigt god ut! Det måste jag baka nästa år till Halloween :).
    Jag älskar dina recept♥! Jag ska ha baby shower snart, har du några speciella recept på cupcake för baby shower? Var kan jag hitta det i så fall?
    Tack på förhand!

  • Svara

    Nice!

    Hoppas allt är bra
    Ahlin

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate