In Travel, Bali Hotell
Balquisse har 3 pooler och ligger inbäddat i grönska. Rummen är individuellt inredda på ett mycket smakfullt sätt. Allt har en vintage look och det finns gott om trämöbler med patina.
Från vårt badrum kunde vi blicka ut genom spröjsade träfönster och se ödlor och geccos simma förbi i vattnet utanför. Vi bodde i deras Vintage Teak House som stod på pålar över en liten damm.
Baliquisse bali
Baliquisse bali hotel
Vi började vår resa på Hotell Balquisse som visade vara ett fantastiskt fint Boutique Hotell med massor av inspirerande miljöer (ett tips som jag fick av min vän Victoria Skoglund på Zeta’s Handelsträdgård). Första kvällen här var magisk och det är ett perfekt första hotell eftersom det inte ligger så långt ifrån flygplatsen. Efter 18 timmar på ett flygplan med barn är man ju rätt så sugen på att komma fram till sitt hotellrum och få ta ett dopp i poolen. Vid deras avlånga pool blev vi serverade fantastiska smårätter. Det visade sig senare att hotellets ägare även drev öns bästa restaurang ”Balique” som låg ett par hundra meter längre ner på vägen (ett måste att besöka när ni reser till Bali, vår favorit!). Menyn hade precis allt vi hade att önska och otroligt härlig stämning.
Baliquisse hotel on Bali
Room Baliquisse
Alla detaljer på hotellet var fantastiska. Ägarinnan som var Fransyska med rötter i Marocko har omsorgsfullt renoverat och inrett hotellet personligt och smakfullt med massor av roliga vintage objekt. Allt från gamla dörrar till köksvåg och grammofon. Det fanns mycket vackert att titta på och en underbar ambience även kvällstid.
Baliquisse Boutiquehotel on Bali
Boutiquehotel on Bali2
Frukosten var superfräsch med a la carte. Man valde själv mellan olika rätter som avokado toast, fruktsallad, granola, färskpressade juicer och massa annat gott.
Breakfast Baliquisse
På dagarna hängde vi mest vid poolen och åt god mat men man måste passa på att ta sig ner till stranden som även var mycket härlig (något som vi tyvärr upptäckte på tok för sent eftersom vi var strängt upptagna med att njuta av hotell).
Walter var sjukt nöjd med att prova sina nya flytisar från Leila’s General Store. Det fanns 3 olika pooler och det kändes som att man faktiskt hade hela hotellet för sig själv. Vad de andra gästerna höll hus var lite av en gåta faktiskt 😉
Pool Baliquisse
Sunnylife
Hit reser jag gärna om och om igen. Älskade allt på detta pittoreska lilla hotell. Så underbart!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate