I det här avsnittet av Leilas Supermat ger jag några utav mina favoriträtter en lite nyttigare twist och serverar sushi, plättar och chocolate chip cookies i ny tappning. Först blir det en trendig Hawaiian Poké Bowl med saffransrubbad lax, edamamesallad och svarvad, krispig rättika – ett perfekt alternativ till sushi som både är enkel att svänga ihop och otroligt fräscht. Jag bjuder också på barnens absoluta favoriter till mellanmålet; mina Ricotta Hot Cakes gjorda på banan som mättar bra och dessutom är fria från gluten.
Hawaiian Poké Bowl med saffransrubbad lax..
Ricotta Hot Cakes med färska bär – barnens favorit!
Med en riktigt vass mandolin skivar jag upp en superenkel carpaccio på rotfrukter med parmesan, en snabb, men väldigt vacker bjudrätt som alltid imponerar. En vegetarisk rätt som kanske inte känns så vego, bra för de annars tveksamma. De krispiga rotfrukterna i kombination med den runda olivoljan, sältan från parmesanosten och flingsaltet blir en riktig succé!
Och som vanligt avslutar jag programmet med något sött, och den här gången bakar jag himmelskt goda quinoa chocolate chip cookies som definitivt sopar banan med sin föregångare. Prova dessa hemma!
Carpaccio på betor med olivolja och parmesanost
Quinoa Chocolate Chip Cookies – Så gott!
Glöm inte heller att tagga era bilder med #Leilassupermat i sociala medier och lämna gärna en kommentar här i bloggen med era tankar kring programmet den här veckan!