I det här sjunde avsnittet (tiden går så fort!) av Leilas Supermat bjuder jag på lite nyttigare varianter av mina snabbmatsfavoriter; det blir en tvist på hamburgare med pommes frites, milkshake och falafel. Först svänger jag ihop de här fantastiskt saftiga hönsburgarna i salladsblad och serverar med krispiga sötpotatispommes (som faktiskt är enkla att göra – så länge man har starka biceps!) och en vegansk majonnäs på cashewnötter som är otroligt krämig och god. Därefter blir det proteinrika morotsfalafel i pitabröd med en fräsch äppeltsatsiki – perfekt vardagsmat som går snabbt och smidigt att laga, busenkelt!
Hönsburgare i salladsblad med cashewmajonnäs och sötpotatispommes
Morotsfalafel i pitabröd med äppeltsatsiki
Jag är riktigt svag för härligt krämiga amerikanska milkshakes, men de är ju inte direkt känt som det nyttigaste man kan dricka, så jag har tagit fram ett recept på ett lite mer hälsosamt alternativ på en Strawberry Shake som dessutom är mjölkfri. Prova, jag lovar, ni kommer inte bli besvikna! Sist men inte minst blir det en riktig superfood-dessert med chiapudding och lakritsmarinerade bär – lika gott till frukost som avslut på middagen!
Chiapudding med kokos, lime och lakritsmarinerade bär
Hoppas det smakar! Glöm förresten inte att tagga era bilder i sociala medier med #leilassupermat och skriv gärna en rad här i bloggen om vad du tyckte om programmet.
Hej! Ditt program är verkligen inspirerande och allt ser så himla gott ut! Finns dessa recept i din nya bok ”The fresh foodie”? Hoppas annars att det kommer en ny bok snart, kanske med samma namn som programmet:)