In Interior

Så här såg det ut på vårt gamla torp och landställe i Sörmland. De båda sängarna kom alltid till användning, inte minst när vi hade gäster så sängarna var uppskattade av alla (stora som små) även om vi för just dessa bilder stylat dem till ett barnrum. Jag tycker att det är ett riktigt fiffigt sätt att utnyttja en rum med snedtak! Just här är dessa ”bunkbeds” snickrade av råhyvlad spont men det är vackert att göra dem av alla typer av panel. En smart förvaring i tomrummet under sängen är toppen.

Bygg en kabyss på vinden

På vindar med låg takhöjd eller snedtak passar det utmärkt med inbyggda sängar. De går att bygga i olika varianter beroende på vilken stil du vill ha. För en råare variant använder du ett virke av råplan. Man kan också leka med fantasin och klä sängkojan med pärlspont, tapet eller färg invändigt. Det är roligt och smart att sätta krokar på väggen och en inbyggd låda under sängen hjälper till att hålla ordning i rummet. Längst in mot väggen i ”kabyssen” sitter en hylla som löper utmed hela sängens längd. På så vis kommer bäddmadrassen ut lite från ytterväggen samtidigt som man får en plats för vattenglas, tidningar och böcker.

Gör så här:

1. Regla upp för de mellanväggar som ska bilda kortsidor på kabysserna, ca 105 cm från ytterväggen.

2. Regla därefter upp för mellanväggen som ska bilda framsidan på kabysserna mellan takbjälke och golv. Använd reglar, 7 x 4 cm. Spika eller skruva upp mellanväggen på reglarna med bräder av ”råplan”, 12,6 x 1,8 cm.

3. Fäst reglar runt om på insidan av de nya väggarna i önska
d höjd och lägg på ribborna som bildar sängbotten av ribbor som är 10 x 2,6 cm.

4. Snickra en låda på hjul för förvaring under sängen. Avsluta med en utanpåliggande golvsockel som även får löpa utmed lådan så blir den en dold förvaring.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Translate